48 ден от бременността

Вие преминавате през 7 седмица от бременността. Днес вие сте точно в шеста седмица и шест дни или това е 48 ден от бременността.

Вашето бебе днес

На този етап от развитието на вашето бебе, сърцето е тръбна структура, видима в центъра на добро 4D ехографско сканиране. Това обаче вече предоставя на бебето си много проста циркулация. Малките ръце и краката на вашето бебе са започнали да се развиват по време на тази седма седмица на бременността.

Все още има няколко седмици преди бебето ви, все още ембрион, да стане разпознаваемо като човешки ембрион. В края на тази седма седмица обаче има четири прости крайници, всеки леко сплескан в края, през следващите две седмици ще се образува ръцете или краката. С изключение на мускулния тонус, който идва много по-късно, всички етапи от развитието на горните крайници на бебето ви предшестват всяко развитие на неговите долни крайници. Очите са първите разпознаваеми черти, които се образуват на лицето. Очите се състоят от две прости повърхностни вдлъбнатини. Очите на бебето са широко раздалечени на този етап, а ушите и носът му все още не са се образували. На този етап от развиването на нероденото бебе, кръвоносната система е в примитивен стадий.

Попитайте лекаря

Може ли упражненията да увеличат риска от спонтанен аборт? Няма доказателства, че