Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 23 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе сега прави редовни дълбоки движения на дишането. Те са осъществими от няколко седмици, но не по устойчив и координиран начин. Тези дихателни движения са от решаващо значение за развитието и разширяването на белите дробове на вашето дете. Въпреки че белите дробове са последните от органите на вашето бебе, които са напълно функционални, те са подложени на бързо развитие сега. На този етап, белите дробове на вашето бебе започват да узряват. Белите дробове остават пълни с течност по време на бременността и когато вашето бебе практикува дишане, течността излиза от белите дробове в амниотичната течност. На 23 седмици клетките започват да се подреждат по най-малките клонове в белия дроб и започват да произвеждат повърхностно активно вещество, което значително подпомага белодробната функция. Това вещество позволява на най-малките въздушни торби да останат отворени, когато новороденото вдишва и издишва, така че да може да се извършва непрекъснато прехвърляне на газ. Клетките, които произвеждат повърхностно активно вещество, все още не са напълно функционални.

Попитайте лекар:

Вярно ли е, че свиренето на музика на нероденото  дете ще подобри развитието му?

Някои изследвания на това твърдение установяват, че свиренето на музика на нероденото бебе ще доведе до по-кратко и по-лесно раждане и до това, че новороденото бебе плаче по-малко и е по-спокойно и като цяло, е в по-добро здраве. В момента не изглежда да има значими изследвания, които да предполагат, че бебета, които слушат музика в матката, са по-интелигентни или се развиват с по-голяма скорост. Много майки казват, че музиката, която често се възпроизвежда по време на бременност изглежда да е позната на новородените им и ги успокоява. Така че, независимо дали вашето бебе просто изпитва предимствата на вашето щастливо състояние, докато слушате музика или отговаряте на ритъма й, слушането й е добра идея. Няма вреда в това ранно представяне на музиката на бебето. Ако музиката ви помага да се отпуснете, тя ще бъде от полза за вас и вашето бебе.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):