Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте  в 35 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Повечето бебета сега ще бъдат разположени надлъжно. Дори и сега, когато пространството е ограничено в тези последни седмици, все още има време позицията да се промени, за да се преобърне, ако бебето ви е на седалищно. Комплексните разработки се случват в белите дробове на вашето бебе, което ще му позволи да диша, след като се роди. Притокът на кръв към белите дробове на бебето отразява развитието на дихателните пътища. Кръвта оставя дясната страна на сърцето през еднопосочна клапа в главната белодробна вена. Това тогава се разделя, за да даде белодробен клон на всеки бял дроб, както и канал, който позволява на кръвта да заобиколя белите дробове и да пътува директно до тялото. Това ще се затвори скоро след раждането, когато белите дробове се разширяват и съпротивлението им към кръвния поток падне. Тъй като бебето не използва дробовете си за обмяна на газове в матката, кръвоснабдяването на тях е доста малка. На този етап от бременността кръвоснабдяването на белите дробове завършва развитието си, разклонявайки се в по-фини съдове, тъй като те се намират по-близо до алвеолите. Когато бебето ви се роди, гърдите му се компресират в родовия канал и това помага да изтласкате течността от белите дробове, за да се подготвите за този невероятен първи дъх. Ако бебето ви се роди от цезарово сечение, то ще трябва първо да изкара течността самао. Това не е проблем, но по тази причина първите вдишвания на бебето, родено от цезарово сечение, могат да бъдат пълни със слуз.

Предмети за вашата болнична чанта:

Уверете се, че имате всички необходими неща за вашата болнична чанта. Не забравяйте да включите предмети за себе си, както и за бебето , ако знаете, че имате цезарово сечение, опаковайте достатъчно неща за няколко дни.

За себе си:

Пижами

Бельо

Сутиени за кърмене

Чехли

Халат за дрехи

Четка за коса

Четка

Тоалетни принадлежности

Санитарни подложки за бременни

Подплънки за гърди

За вашето бебе:

Одеяло

Пелени

Памперси

Тампони от памук

Крем при смяна на памперсите

Бебешки кърпички, ако имате намерение да ги използвате

Шапка и жилетка за вкъщи – можете да използвате жилетката, ако бебето ви има нужда от слоеве, за да се стоплят, докато е в болницата.

Други полезни елементи:

Камера – фотоапарат и/или видеокамера

Музика за родилното отделение

Книги и списания

Масажно олио

Вашият партньор трябва също да подготви чантата за себе си  и да се увери, че столът за кола е правилно монтиран.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

250 ден от бременността

Previous article

252 ден от бременността

Next article