Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 36 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Може да забележите промяна в характера на движенията на вашето бебе, отразяваща намаленото количество околоплодна течност и следователно пространство за придвижване. Всяко движение е по-вероятно да се усети, тъй като плода докосва страната на матката ви. Всички бременни жени се нуждаят от подкрепа в последните седмици, но ако сте необвързани, това може да бъде още по-важно. Независимо дали сте направили  самостоятелен  избор или неочаквано сте се оказали в тази ситуация, може да изпитвате смесени чувства през идните седмици. Няма съмнение, че да станете соло включва допълнителни отговорности и притеснения, но с малко помощ от близките ви приятели и семейството,  ще можете да направите тези последни няколко седмици от бременността си положителни.

Ако сте загрижени да сте сами, дръжте близък приятел или близък член на семейството, който  да е на повикване през цялото време. Той или тя може да поиска разрешение от работното си място, за да вземе отпуск, за да бъде с вас, ако трябва да ви се помага. Бъдете заети, преди да пристигне вашето бебе, с планиране на много дейности по време на отпуска си по майчинство.

Не се страхувайте да помолите хората за помощ при пазаруване за покупки в последния момент за бебето или да подготвите дома си за новото ви пристигане. Повечето хора ще бъдат доволни от честта да бъдат помолени да ви шподкрепят и да ви помогнат да се подготвите за нещата. Най-важното е да се грижите добре за себе си.

 

Бебешко парти:

Партито за отпразнуване на предстоящата поява на бебето ви  е една чудесна възможност да се съберете с момичетата. Организирайте го сами или помолете най-добрата си приятелка  да ви помогне. На бебешкото празненство вероятно ще получите много подаръци. Обикновено ще да има подаръци за майката и новороденото.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

251 ден от бременността

Previous article

253 ден от бременността

Next article