252 ден от бременността

Вие сте в 36 гестационна седмица. Бебето ви днес:

Може да забележите промяна в характера на движенията на вашето бебе, отразяваща намаленото количество околоплодна течност и следователно пространство за придвижване. Всяко движение е по-вероятно да се усети, тъй като плода докосва страната на матката ви. Всички бременни жени се нуждаят от подкрепа в последните седмици, но ако сте необвързани, това може да бъде още по-важно. Независимо дали сте направили  самостоятелен  избор или неочаквано сте се оказали в тази ситуация, може да изпитвате смесени чувства през идните седмици. Няма съмнение, че да станете соло включва допълнителни отговорности и притеснения, но с малко помощ от близките ви приятели и семейството,  ще можете да направите тези последни няколко седмици от бременността си положителни.

Ако сте загрижени да сте сами, дръжте близък приятел или близък член на семейството, който  да е на повикване през цялото време. Той или тя може да поиска разрешение от работното си място, за да вземе отпуск, за да бъде с вас, ако трябва да ви се помага. Бъдете заети, преди да пристигне вашето бебе, с планиране на много дейности по време на отпуска си по майчинство.

Не се страхувайте да помолите хората за помощ при пазаруване за покупки в последния момент за бебето или да подготвите дома си за новото ви пристигане. Повечето хора ще бъдат доволни от честта да бъдат помолени да ви шподкрепят и да ви помогнат да се подготвите за нещата. Най-важното е да се грижите добре за себе си.

 

Бебешко парти:

Партито за отпразнуване на предстоящата поява на бебето ви  е една чудесна възможност да се съберете с момичетата. Организирайте го сами или помолете най-добрата си приятелка  да ви помогне. На бебешкото празненство вероятно ще получите много подаръци. Обикновено ще да има подаръци за майката и новороденото.