254 ден от бременността

Вие сте в  36 седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Въпреки че е почти невидим на ехографското  изображение, има много тънък слой от верникс, който покрива вашето бебе. Отначало той помогна, за да се намали количеството вода, но и да се предотврати директен контакт с кожата и околоплодната течност.

Започнахте ли вече да чувствате ,,синдрома на гнездото”? Необходимостта да се осигури безопасно, удобно пространство за вашето бебе е примитивно женско желание. Гнездящият инстинкт обикновено започва през последните седмици от бременността, придружен от прилив на енергия и неконтролируемо желание да направите дома си крепост. Предайте се на вътрешните си желания: гответе, чистете, организирайте и подреждайте. Някои мъже  също развиват гнездящ инстинкт, но за съжаление това обикновено се свързва с коли и градински навеси. Ако това се случи на партньора ви, поне можете да очаквате с нетърпение блестяща чиста кола, подсигусен вътрешен двор и рядка морава.

Гипсови отливки:

Запазете корема си за потомството, като направите гипсови отливки. Можете да купите комплект за целта, който е на разположение онлайн. Намерете помощник или двама (не е от съществено значение, но може да бъде полезно за ускоряване на процеса и за подсигуряване на освежителни напитки.

Ето как да го направите:

Съблечете се с изключение на старото бельо.

Нанесете вазелин обилно върху корема и гърдите

Приемете удобна поза

Следвайте инструкциите от гипсовия комплект, за да нанесете материалите.

Седнете и изчакайте да изсъхне – това е добро извинение да си починете

Ако искаш, го изпечете, когато е твърдо или го нарисувайте.

До колко полезна б