Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  36 седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Въпреки че е почти невидим на ехографското  изображение, има много тънък слой от верникс, който покрива вашето бебе. Отначало той помогна, за да се намали количеството вода, но и да се предотврати директен контакт с кожата и околоплодната течност.

Започнахте ли вече да чувствате ,,синдрома на гнездото”? Необходимостта да се осигури безопасно, удобно пространство за вашето бебе е примитивно женско желание. Гнездящият инстинкт обикновено започва през последните седмици от бременността, придружен от прилив на енергия и неконтролируемо желание да направите дома си крепост. Предайте се на вътрешните си желания: гответе, чистете, организирайте и подреждайте. Някои мъже  също развиват гнездящ инстинкт, но за съжаление това обикновено се свързва с коли и градински навеси. Ако това се случи на партньора ви, поне можете да очаквате с нетърпение блестяща чиста кола, подсигусен вътрешен двор и рядка морава.

Гипсови отливки:

Запазете корема си за потомството, като направите гипсови отливки. Можете да купите комплект за целта, който е на разположение онлайн. Намерете помощник или двама (не е от съществено значение, но може да бъде полезно за ускоряване на процеса и за подсигуряване на освежителни напитки.

Ето как да го направите:

Съблечете се с изключение на старото бельо.

Нанесете вазелин обилно върху корема и гърдите

Приемете удобна поза

Следвайте инструкциите от гипсовия комплект, за да нанесете материалите.

Седнете и изчакайте да изсъхне – това е добро извинение да си починете

Ако искаш, го изпечете, когато е твърдо или го нарисувайте.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

253 ден от бременността

Previous article

255 ден от бременността

Next article