Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 36 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Вашият лекар ще може да усети позицията на гърба на Вашето бебе от този момент нататък.

Може да започнете отпуска по майчинство скоро. Това може да бъде облекчение, но и време на смесени емоции. Взимането на отпуска по майчинство е важен етап от бременността. Като напускате вашата работна роля, реалността на началото на ролята ви като майка може да ви удари- но се надяваме, че имате още няколко седмици, за да свикнете с идеята!

Това може да е добре дошъл отдих, за да го направите по-лесно и да не се налага да се втурвате сутрин, а вие ще се чувствате по-малко уморени, като не се налага да пътувате до работата. Въпреки че е добре да поддържате връзка с колегите, опитайте се да не попадате в капана на влизане в работа с имейли или да сте в крак с това, което се случва на работното място. Може да се притеснявате, че ще загубите част от своята самоличност, докато сте в отпуск по майчинство; Това е често срещано усещане, но ще откриете, че преди да се усетите, отпускът ви е свършил и отново сте се установили на работа.

Опитайте се да се насладите на моментите до раждането и да се възползвате максимално от времето, за да се организирате и да се подготвите за новото пристигане.

Когато бебето ви падне надолу в таза:

Ангажиментът е, когато главата на бебето ви започне да се движи надолу в таза, когато се подготвя за раждане и това може да се случи по всяко време в тези последни няколко седмици от бременността. През последните седмици на бременността, вашият лекар ще провери дали главата е започнала да спада. Той ще направи преглед, за да провери къде е главата на бебето.  Когато бебето ви спадне, може да ви е по-лесно да дишате, тъй като белите дробове ще имат повече място за разширяване или необходимостта да уринирате повече поради повече натиск върху пикочния мехур.

Попитайте лекар:

Ще се чувствате ли различно, когато бебето ви спадне в таза?

Ще се почувствате по-леки, защото дишането ви ще бъде по-лесно, с повече пространство за разширяване на белите ви дробове. Коремът ви може да изглежда по-малък, с преместване на корема надолу и напред, тъй като главата на бебето ви навлиза в родовия канал. Заради огромния натиск върху пикочния мехур – може да се наложи да уринирате повече. Може да се появят и болки в таза.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

252 ден от бременността

Previous article

254 ден от бременността

Next article