253 ден от бременността

Вие сте в 36 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Вашият лекар ще може да усети позицията на гърба на Вашето бебе от този момент нататък.

Може да започнете отпуска по майчинство скоро. Това може да бъде облекчение, но и време на смесени емоции. Взимането на отпуска по майчинство е важен етап от бременността. Като напускате вашата работна роля, реалността на началото на ролята ви като майка може да ви удари- но се надяваме, че имате още няколко седмици, за да свикнете с идеята!

Това може да е добре дошъл отдих, за да го направите по-лесно и да не се налага да се втурвате сутрин, а вие ще се чувствате по-малко уморени, като не се налага да пътувате до работата. Въпреки че е добре да поддържате връзка с колегите, опитайте се да не попадате в капана на влизане в работа с имейли или да сте в крак с това, което се случва на работното място. Може да се притеснявате, че ще загубите част от своята самоличност, докато сте в отпуск по майчинство; Това е често срещано усещане, но ще откриете, че преди да се усетите, отпускът ви е свършил и отново сте се установили на работа.

Опитайте се да се насладите на моментите до раждането и да се възползвате максимално от времето, за да се организирате и да се подготвите за новото пристигане.

Когато бебето ви падне надолу в таза:

Ангажиментът е, когато главата на бебето ви започне да се движи надолу в таза, когато се подготвя за раждане и това може да се случи по всяко време в тези последни няколко седмици от бременността. През последните седмици на бременността, вашият лекар ще провери дали главата е започнала да спада. Той ще направи преглед, за да провери къде е главата на бебето.  Когато бебето ви спадне, може да ви е по-лесно да дишате, тъй като белите дробове ще имат повече място за разширяване или необходимостта да уринирате повече поради повече натиск върху пикочния мехур.

Попитайте лекар: