245 ден от бременността

Вие сте точно в 35 гестационна седмица от бременността. Бебето ви днес:

Мозъкът на бебето ти продължава да узрява. Едно ултразвуково изображение показва, че сгъването на мозъчното полукълбо вече е развито, което води до оформяне на познатите гънки и канали на повърхността на мозъка. Ярките отражения са от костния череп.

Реалността на това да бъдете майка ще започне да тви удря в тези последни седмици. Преди раждането може да е трудно да си представите да имате връзка с бебето си, въпреки че може да се чувствате близки по време на бременността. За щастие, свързването е химичен процес в мозъка, когато родите. Бебетата на други хора могат да ви оставят да се чувствате студени, но е много вероятно вашето бебе да предизвика всякакви чувства, които никога не сте знаели, че може да изпитате. Нормално е да се притеснявате за това дали ще се справяте с отговорността за майчинство, да се грижите за едно безпомощно бебе, да бъдете „достатъчно добри“ и да се справите успешно с промените в начина на живот. Когато се роди бебето, вашите приоритети ще станат пределно ясни, както и вашите привързаности, въпреки че свързването може да не е винаги мигновено.

В някои случаи следродилна депресия може да прекъсне естествената прогресия на чувствата, които майката има спрямо новороденото си бебе.

 

Ако държите фотосесия на корема си, ще искате да изглежда възможно най-добре. Нежното ексфолиране и овлажняване ще гарантира, че кожата ви е възможно най-гладка. Това няма  за съжаление да помогнре за предотвратяване на появаа на стрии, но  ще подобри външния вид на кожата.

Попитайте лекар:

Ще можете ли да кърми близначките си?

Да, но ако е възможно, организирайте консултант по кърмене с опит в храненето на близнаци, за да бъде на разположение след раждането. Ако получите правилните позиции и знаете как да хванете бебетата си още в самото начало, ще се чувствате много по-уверени и ще можете да  продължите сами. Много майки на близнаци намират, че храненето им