Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте точно в 35 гестационна седмица от бременността. Бебето ви днес:

Мозъкът на бебето ти продължава да узрява. Едно ултразвуково изображение показва, че сгъването на мозъчното полукълбо вече е развито, което води до оформяне на познатите гънки и канали на повърхността на мозъка. Ярките отражения са от костния череп.

Реалността на това да бъдете майка ще започне да тви удря в тези последни седмици. Преди раждането може да е трудно да си представите да имате връзка с бебето си, въпреки че може да се чувствате близки по време на бременността. За щастие, свързването е химичен процес в мозъка, когато родите. Бебетата на други хора могат да ви оставят да се чувствате студени, но е много вероятно вашето бебе да предизвика всякакви чувства, които никога не сте знаели, че може да изпитате. Нормално е да се притеснявате за това дали ще се справяте с отговорността за майчинство, да се грижите за едно безпомощно бебе, да бъдете “достатъчно добри” и да се справите успешно с промените в начина на живот. Когато се роди бебето, вашите приоритети ще станат пределно ясни, както и вашите привързаности, въпреки че свързването може да не е винаги мигновено.

В някои случаи следродилна депресия може да прекъсне естествената прогресия на чувствата, които майката има спрямо новороденото си бебе.

 

Ако държите фотосесия на корема си, ще искате да изглежда възможно най-добре. Нежното ексфолиране и овлажняване ще гарантира, че кожата ви е възможно най-гладка. Това няма  за съжаление да помогнре за предотвратяване на появаа на стрии, но  ще подобри външния вид на кожата.

Попитайте лекар:

Ще можете ли да кърми близначките си?

Да, но ако е възможно, организирайте консултант по кърмене с опит в храненето на близнаци, за да бъде на разположение след раждането. Ако получите правилните позиции и знаете как да хванете бебетата си още в самото начало, ще се чувствате много по-уверени и ще можете да  продължите сами. Много майки на близнаци намират, че храненето им едновременно, използвайки специално проектирана възглавница за кърмене, е най-лесният начин да се справят. Това е нещо, което може да искате да купите сега. Има разнообразие от ефективни кърмящи позиции за близнаци, които консултантът или акушерката може да ви покаже.

Фокусирай се върху тялото си:

Поглезете се: Може да не се чувствате особено прелестно, но това е още по-голяма причина да се поглезите. Едва ли ще имате време за ритуали за красота, когато се роди бебето.

Подарете си маникюр, но не правете удължители за нокти, когато бебето ви се роди, за да не го одраскате.

Отдадете се на лицето: това ще ви накара да се чувствате добре и да ви помогне да се отпуснете.

Отрежете косата си, тъй като може да мине известно време, преди да се стигне до фризьора отново. Добра идея е да изберете стила, който ще бъде лесен за поддържане, след като бебето пристигне.

Ако имате болки, си резервирайте масаж с някой, който специализира в масажи за бременност.

Направете си  педикюр една-две седмици преди раждането. Ще се възхитите, след като корема ви е спадне и вече сте в състояние да видите краката си отново.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

244 ден от бременността

Previous article

246 ден от бременността

Next article