246 ден от бременността

Вие сте в 35 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Косата и цвета на очите на вашето бебе са определени генетично и се определят преди раждането. За съжаление, колкото и подробно да е ултразвуково изображение, то може да покаже само формата на структурите и никога няма да може да покаже истинска цветова информация.

Може да се изненадате, че социалният ви живот вече се променя, а бебето още не е пристигнало! Ако наскоро сте станала домашар човек, бъдете уверена, че е съвсем нормално. Желанието да останете у дома е често срещано в крайните етапи на бременността. Може би не сте склонни да планирате социални ангажименти за следващите няколко седмици, за всеки случай. Например, не искате да харчите пари за билет за театър, който може да не се използва. Направете обаче  разчет на времето с  приятели ви, защото те ще разберат, ако отмените ангажимента в последната минута. Ще откриете също, че след като сте в отпуск, се радвате да излезете от къщата вечер.

Възползвайте се от възможността да излезете с партньора си през последните няколко седмици, тъй като датите на вечерята може да не са в дневния ред, когато бебето пристигне. Когато времето е горещо, почивката на плувен басейн може да бъде най-доброто място за престой. Използвайте плувки, за да се издържате и да се наслаждавате на прекрасното чувство на безтегловност.

Попитайте  лекар:

Краката ви са подути и стегнати, може ли да се направи нещо по въпроса?

Подутите крака и глезените, известни като оток, се дължат на прекомерно задържане на  течност, проникваща в тъканите поради увеличения обем на кръвта. До късната бременност, тъй като кръвният обем продължава да нараства, това е често срещан проблем. Подуването обикновено е по-лошо по-късно през деня и когато времето е по-топло.

Има стъпки, които можете да предприемете, за да намалите подуването като издигане на краката, когато седите, въртите краката си и легнете на пода с краката нагоре по стената. Носенето на поддържащ колан за бременни също подобрява ци