171 ден от бременността

Вие сте в  24 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Очите са затворени по това време и ще бъдат такива няколко седмици, преди да започнат да се отварят. Ръката се държи в най-спокойната позиция, с пръстите леко навити.

Тялото ви работи усилено, за да отглежда бебето, така че се погрижете за него, като се наслаждавате на някои малки глезотийки. Помислете за бременността си като време, през което да се съсредоточи върху себе си и тялото си, защото след раждането на вашето бебе, по-голямата част от вашето внимание ще бъде фокусирано върху грижите за него.

Ако имате време и пари, поглезете се за един ден в спа центъра. Повечето спа процедури ще включват специални пакети за бременни жени. Прекарването на времето в СПА център, където можете да отидете да плувате, да се поглезите с някои процедури и да се насладите на спокойна обстановка, е чудесен начин да се отпуснете и да си починете. Ако един спа ден е невъзможен за вас, създайте свой собствен  такъв у дома. Пуснете вана, добавете малко релаксираща музика за фон, запалете няколко свещи и се отпуснете. Ако не искате да ви безпокоят, уведомете партньора си и изключете телефона си.

Масажът през бременността (виж 20 Седмици и 4 Дни) от професионалист или от партньора ви, може да бъде много терапевтичен, физически и емоционално. Друга процедура, която трябва да правите на този етап е педикюр; все повече ще бъдете в невъзможност да видите пръстите си, да не говорим да ги достигне, така че е удоволствие някой друг да се грижи за тях вместо вас. Сега е моментът да се поглезите. Когато резервирате козметични процедури, винаги казвайте, че сте бременна.

Попитайте лекар:

Не чувствате как се движи бебето ви от около четири часа. Трябва ли да се притеснявате?

Свържете се с Вашия лекар и обяснете обичайния модел на движенията на Вашето бебе. Той може да ви прегледа и да ви успокои. Ако не сте запознати с движенията на плода, легнете –  по-вероятно е то да спи, когато сте активни. Опитайте се да го насърчите да се движи (виж 18 се