140 ден от бременността

Вие сте точно в 20та седмица. Бебето ви днес:

Въпреки че бебето ви може да се смуче палеца си, това е много сложно действие, което не е напълно развито на този етап. Поради тази причина вашето бебе е възможно да постави пръстите на ръцете си в устата си като палеца.

Поздравления за вас, вече сте на половината път на бременна. След около 20 седмици  ще станете майка. Поне от сега нататък, наистина ще отброявате дните. Да се надяваме, че в тази половина ще се чувствате добре физически. Все още не сте обременени от голям корем и вероятно имате разумно количество енергия. Психологически все още може да бъдете много емоционална, въпреки че без съмнение ще сте свикнали с всяка промяна в настроенията ви, както ще е свикнал и вашият партньор.

На този етап ще продължите да се срещате на всеки четири седмици с гинеколога си. Не забравяйте, че вашият лекар е там, за да следи вашето здраве и напредък на вашето бебе, но също така и да помогне, така че да получите съветите за това как да се справяте с някои от дискомфортните моменти, може да се появят, докато ставате по-големи и по-тежки.

Седете правилно:

Добрата стойка може да помогне за намаляване на дискомфорта при бременност, включително на болките в гърба. Когато сте седнали, уверете се, че долната част на гърба е подпомогната от облегалката на стола и дръжте краката си равни на пода. Йогата е чудесен начин да се научите да държите тялото си в правилна позиция, включително как да поддържате гръбнака си подравнен. Седнете изправени на стола, с широко отворени крака и стъпала  здраво застанали на пода, за да подравните гръбнака.

Всъщност

Периодът на бременността за слон е невероятните 22 месеца, което го прави най-дълго износващото същество от всяко сухоземно друго животно. В допълнение към това, общото тегло при раждане на слоновете е 120 кг. Така че, ако бременността ви вече започва да ви се чувства дълга, а вашето бебе е тежко, помислете за нашите голямо ухи приятели!

Попитайте лекар: