Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте точно в 20та седмица. Бебето ви днес:

Въпреки че бебето ви може да се смуче палеца си, това е много сложно действие, което не е напълно развито на този етап. Поради тази причина вашето бебе е възможно да постави пръстите на ръцете си в устата си като палеца.

Поздравления за вас, вече сте на половината път на бременна. След около 20 седмици  ще станете майка. Поне от сега нататък, наистина ще отброявате дните. Да се надяваме, че в тази половина ще се чувствате добре физически. Все още не сте обременени от голям корем и вероятно имате разумно количество енергия. Психологически все още може да бъдете много емоционална, въпреки че без съмнение ще сте свикнали с всяка промяна в настроенията ви, както ще е свикнал и вашият партньор.

На този етап ще продължите да се срещате на всеки четири седмици с гинеколога си. Не забравяйте, че вашият лекар е там, за да следи вашето здраве и напредък на вашето бебе, но също така и да помогне, така че да получите съветите за това как да се справяте с някои от дискомфортните моменти, може да се появят, докато ставате по-големи и по-тежки.

Седете правилно:

Добрата стойка може да помогне за намаляване на дискомфорта при бременност, включително на болките в гърба. Когато сте седнали, уверете се, че долната част на гърба е подпомогната от облегалката на стола и дръжте краката си равни на пода. Йогата е чудесен начин да се научите да държите тялото си в правилна позиция, включително как да поддържате гръбнака си подравнен. Седнете изправени на стола, с широко отворени крака и стъпала  здраво застанали на пода, за да подравните гръбнака.

Всъщност

Периодът на бременността за слон е невероятните 22 месеца, което го прави най-дълго износващото същество от всяко сухоземно друго животно. В допълнение към това, общото тегло при раждане на слоновете е 120 кг. Така че, ако бременността ви вече започва да ви се чувства дълга, а вашето бебе е тежко, помислете за нашите голямо ухи приятели!

Попитайте лекар:

Още не сте усетили как бебето ви се движи. Трябва ли да се притеснявате?

Въпреки че разбирате, че искате да почувствате движенията на вашето бебе, все още няма причина за безпокойство, тъй като скорошното ви сканиране би трябвало да ви е показало, че всичко е наред с малкото Ви. Ако това е първото ви бебе, може да не забележите ранните движения, тъй като няма да знаете какво да очаквате. Също така, ако сте активен човек, тези леки пърхащи усещания може да се пропуснат лесно. Жените с плацента, лежащи в предната част на матката, могат да почувстват движенията по-късно. След като усетите движения, не се фокусирайте върху тях всеки един.              Чак след около 28 гестационни седмици става важно да се следи моделът на движение на плода. От този етап количеството на движенията, които бебето прави, както и вида им и кога те се случват, са от значение, тъй като те показват, че плацентата поддържа бременността и мускулите на вашето бебе се развиват. Ако сте загрижени за липса на движение от вашето бебе на всеки етап, говорете с Вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!