Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие стер в  38 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Движенията на плода обикновено ще бъдат концентрирани в няколко области, тъй като вашето бебе не може лесно да промени позицията си. Въпреки че характерът на тези движения ще се е променил, все още трябва да изпитвате много движения всеки ден.

Нормално е да се чувствате малко нервни за предстоящото еви раждане, особено ако това е първото ви бебе. Опитайте се да не държите чувствата си капсуловани: споделяйте тревогите си с партньора си, тъй като може да откриете, че той също се нуждае от успокоение. Ако имате специфични притеснения, обадете се на Вашия лекар. Той ще се справи с тези притеснения и ще бъде в състояние да постави ума ви в покой. Намерете начини да разсеете ума си, дори ако това е просто с решаване на кръстословици, тъй като това ще ви спре за малко от притесненията ви. Вие сте заедно с партньора ви и ще се нуждаете един от друг повече от всякога в последните две седмици.

Фокусирай се върху татковците:

Етапите на раждането и той:

Има толкова много различия във времето, което е необходимо за завършване на първия етап на раждането, че в една бременност една жена може да ражда в продължение на дни, докато последващата може да бъде въпрос на часове. Като основна подкрепа на партньорката ви, вие имате трудната задача да се опитвате да поемете доминантност над ситуацията, да излъчвате спокойствие и да оказвате емоционална и практическа подкрепа. Не се колебайте да се обадите на лекар за съвет -кратък разговор с него може да ви помогне да прецените колко далеч през първия етап е напреднала вашата жена.  Ще трябва да я подкрепите каквато и позиция да използва по време на втория етап – когато тя ражда бебето й дайте много насърчение. В третия етап, след като бебето се роди, може да изрежете пъпната връв и да задържите бебето си, докато плацентата се роди след него.

Попитайте лекар:

Какви са признаците, че е твърде късно да отидете в болницата?

Най-общо казано, ако имате неконтролируемо желание да напъвате, тогава това е моментът, в който може да е твърде късно да стигнете до болницата преди раждането. Ако сте се установили в тази ситуация, обадете се на Вашия лекар, който ще Ви посъветва. Той може да ви изпрати парамедици, за да ви помогнат за бебето. Или можете да се свържете със спешна помощ за линейка и да следвате съветите им, докато чакате пристигането им.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):