Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 39 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Ако имате планирано раждане с цезарово сечение, това обикновено се предлага сега – за да балансира шанса раждането да започне неочаквано . Най-добре е бебетата да бъдат родени възможно най-близо до датата на термина. Добре е да се преразгледате плана за раждане в този късен етап, тъй като сега може да се почувствате различно относно някои от исканията, които сте направили. Планът за раждането обикновено се попълва по-рано по време на бременност, и вие може да не сте го натрупали много повече мисъл оттогава. Сега, когато раждането предстои, погледнете го отново с партньора си, за да разберете дали сте променили мнението си за нещо. Например може вече да искате по-естествено раждане или, обратно, сега може да сте сигурни, че искате епидурална упойка .

 

Не забравяйте, че наистина няма да знаете как ще се чувствате или какво искате, докато не се нагодите към процеса, така че дръжте отворено съзнанието си и бъдете готови да адаптирате плановете си в деня, ако това е в интерес на благополучието на вашето бебе. Не забравяйте, че това е голямо събитие и за мъжа ви: момента, в който той ще се срещне с бебето ви за първи път. Той може да има тревоги и притеснения и да иска да го успокоите каква ще бъде неговата роля в деня: кажете му как мислите, че най-добре може да ви помогне, независимо дали е масаж или просто да държите ръката ви през целия си ден. Обсъдете как се чувствате и двамата в подготовката за раждането – вашите притеснения, надежди и очаквания.

Оставаме наблизо

Може да е трудно да се мисли за всичко друго, освен за раждането и срещата с вашето бебе, когато сте толкова близо до края на бременността. Опитайте се да се съсредоточите и върху други неща:

  • Прекарайте време с партньора си: Насладете се на качествено на времето си заедно, докато все още сте само двамата, преди бебето да изисква цялото ваше време и да ви изтощава напълно. Споделете вашите надежди и страхове за това как животът ви ще се промени.
  • Правете любов: може да се чувствате твърде големи или твърде уморени, но е добре да си напомняте за сексуалните ви взаимоотношения.

Попитайте някоя майка:

Колко посетители могат да дойдат да видят новото бебе в болницата?

Проверете какви са правилата в избраната от вас болница. Ако искате вашите приятели и семейство да дойдат, с всички средства можете да ги поканите – просто не забравяйте да проверите часовете за посещение. Може би сега си мислите, че искате стая пълна с посетители, но може да промените мнението си, след като сте свършили работата си и сте родили, така че чакайте да решите. Може да поспите или да прекарате времето си насаме с партньора си и бебето. Не забравяйте също, че малките деца, освен преките роднини, може да не бъде позволено да ви посещават.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

273 ден от бременността

Previous article

275 ден от бременността

Next article