274 ден от бременността

Вие сте в 39 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Ако имате планирано раждане с цезарово сечение, това обикновено се предлага сега – за да балансира шанса раждането да започне неочаквано . Най-добре е бебетата да бъдат родени възможно най-близо до датата на термина. Добре е да се преразгледате плана за раждане в този късен етап, тъй като сега може да се почувствате различно относно някои от исканията, които сте направили. Планът за раждането обикновено се попълва по-рано по време на бременност, и вие може да не сте го натрупали много повече мисъл оттогава. Сега, когато раждането предстои, погледнете го отново с партньора си, за да разберете дали сте променили мнението си за нещо. Например може вече да искате по-естествено раждане или, обратно, сега може да сте сигурни, че искате епидурална упойка .

 

Не забравяйте, че наистина няма да знаете как ще се чувствате или какво искате, докато не се нагодите към процеса, така че дръжте отворено съзнанието си и бъдете готови да адаптирате плановете си в деня, ако това е в интерес на благополучието на вашето бебе. Не забравяйте, че това е голямо събитие и за мъжа ви: момента, в който той ще се срещне с бебето ви за първи път. Той може да има тревоги и притеснения и да иска да го успокоите каква ще бъде неговата роля в деня: кажете му как мислите, че най-добре може да ви помогне, независимо дали е масаж или просто да държите ръката ви през целия си ден. Обсъдете как се чувствате и двамата в подготовката за раждането – вашите притеснения, надежди и очаквания.

Оставаме наблизо

Може да е трудно да се мисли за всичко друго, освен за раждането и срещата с вашето бебе, когато сте толкова близо до края на бременността. Опитайте се да се съсредоточите и върху други неща:

  • Прекарайте време с партньора си: Насладете се на качествено на времето си заедно, докато все още сте само двамата, преди бебето да изисква цялото ваше време и да ви изтощава напълно. Споделете вашите надежди и страхове за това как животът ви ще се промени.