Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 20 седмици  и 4 дни. Бебето ви днес:  Вашият лекар може да използва преносим доплер , което е ултразвукова машина за идентифициране на сърцето на вашето бебе. Доплерното сканиране  може да покаже резки движения в кръвта през плацентата.

Има малко по-добри начини за облекчаване на  болките  от бременността, отколкото да се направи успокояващ масаж. Уверете се, че масажът го правите при терапевт, който има опит в пренатален масаж. Въпреки че е малко вероятно да се случи на този етап, масажиране на грешни области или някои акупресурни точки може да предизвика маточни контракции (това всъщност може да направи масажа полезен по време на раждане, когато искате да ускорите нещата. Преди да си направите среща за масаж, консултирайте се с Вашия лекар, че е добре да се подложите на такъв. Масажът може да не се препоръча, ако сте имали усложнения като високо кръвно налягане или диабет.

Комфортът е решаващ и повечето терапевти ще ви поставят в легнало положение на страни като ви подкрепят с възглавница. Не се колебайте да кажете на терапевта, ако се чувствате неудобно или ако някой аспект на масажа ви причинява болки. Опитен терапевт трябва да провери, че ви е удобно по време на масажа и да спре, ако не се чувствате комфортно. Ако не искате да резервирате професионален масаж, винаги можете да се обадите на партньора си или на приятел, който желае да ви направи такъв. Важно е обаче лицето, което ви масажира да е внимателно и да не се опитва да работи върху коремната област.

Освен да облекчи болките, които спохождат бременността ви и да ви помогнат да се отпуснете, масажът от партньора ви е добър начин да бъдете интимни с него в моменти, когато може да не се чувствате достатъчно добре за сексуален контакт.

Ако не се чувствате готови за пълен масаж, то такъв на краката, ръцете или главата може да бъде много успокояващ. Един професионален масаж по време на бременността може да бъде истинско лечение. Освен усещането за блаженство, изследванията показват, че това облекчава болките, помага да спите добре и да намалите стреса.

Попитайте лекар:

Не можете да се погледна в огледалото, защото се чувствате толкова зле в размера си. Ще се оправят ли нещата?

Не сте сами в битката със себе си по време на бременността. За някои жени променящата се форма на тялото им може да създаде много отрицателни чувства и емоции. Храненето със здравословна диета и правенето на някои леки, но редовни упражнения – помагат да помогнат за предотвратяване на прекомерното наддаване на тегло,  и да подобрят  чувството ви за благосъстояние на духа.

Няма набор за емоционален отговор на бременността, но в допълнение към наближаването на термина с важното изменение на живота и тялото, вие също сте под влиянието на променливи хормони, всички от които засягат настроението ви. Леката депресия при бременност често се подпомага от успокоение и подкрепа от вашия партньор, семейство или приятели. Говоренето за вашите страхове и притеснения може да помогне за облекчаване на вашите тревоги-вероятно ще откриете, че други бременни жени изпитват същите чувства. Ако се чувствате много разтревожени и отчаяни, не се колебайте да се консултирате с вашия лекар.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!