94 ден от бременността

Вие сте в 13 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Изненадващо е колко много подробности вече присъстват в тялото на вашето бебе. Талията ви ще се увеличава и тялото ви ще променя формата си, но корема е малко вероятно да бъде много видим в продължение на още няколко седмици. Жените, които преди това са били бременни са склонни да оформят корем по-рано от тези, които са бременни за първи път, защото техните стомашни мускули вече са били опънати веднъж и може да се разтеглят много по-бързо.  Ако се чувствате неудобно и тежко, уверете се, че сте избрали правилните дрехи.

Попитайте лекар:

Безопасно ли е да се използват допълнителни терапии?

Консултирайте се с Вашия лекар, преди да изберете допълнителна и алтернативна медицина. Този  термин обхваща медицинските практики и продукти, които не се считат за част от конвенционалната медицина, и може да не е правено изследване на тяхното въздействие върху бременността. „Натурално“ не означава „безопасно.“ Рефлексологията е допълваща терапия, която включва прилагане на натиск върху рефлексите на ръцете и краката. Смята се, че тя може да помогне със сутрешното  гадене, болките в кръста, задържането на течности и подуването по време на бременност.

Проблеми със съня

Сега, когато сте във второто тримесечие, може би спите по-добре, тъй като желанието да отидете до банята често може да е намаляло, което ви позволява да останете в леглото цяла нощ отново за пореден път. Или може би не, тъй като проблемите, свързани със съня, могат да засегнат жените по време на цялата бременност. Ето някои често срещани проблеми и решения:

  • Киселини – храненето може да предизвика киселинен рефлукс, известен като киселини, което може да направи спането много  неудобно за вас . За да се намали възможността за нарушен сън поради киселини, избягвайте да ядете големи количества храна 2-3 часа преди лягане. Ако киселините са тежки, обсъдете опциите за лекарства без рецепта с вашия лекар.
  • Синдром на неспокойните крака Това с