203 ден от бременността

Вие сте в 29 седмица. Бебето ви днес:

Сканирането  е близък план на това как ще изглежда бебето ви.

Бременността може да бъде време на претоварване от информацията, а понякога е трудно да се знае кои източници са надеждни. В днешното общество жените просто са претоварени с информация за бременността, от вестници, списания, книги и интернет. Снимките на бляскави бременни знаменитости, които изглеждат сякаш нямат грижи в света, изобилстват в медиите. Два източника по една и съща тема могат да предлагат противоречиви мнения. Въпреки че интернет може да бъде чудесен източник на полезна информация, той има недостатъци: не знаете кой е написал статия на уеб сайта, тя може да не е написана от здравен специалист и някои препоръки може дори да противоречат на стандартните медицински съвети. Това означава, че постоянно претърсването на интернет и четенето на всичко, което откривате, може да бъде объркващо и страшно.

Статиите, които ви казват, че рискувате здравето и благосъстоянието на вашето бебе, като правите нещо, може да ви накарат да се чувствате неадекватни. Продължавай да си повтаряте, че жените имат деца от векове без помощта на интернет! Ако четенето на много информация ви кара да се чувствате добре и сте способни да правите информиран избор, прочетете, но ако това ви кара да се чувствате объркани, тогава не го правете. Разумното обучение може да ви помогне да изберете само една надеждна книга или източник на информация, която да прочетете вместо това.

Използвайте интернет, за да съберете информация за бременността си, като използвате реномирани здравни сайтове. Въпреки това, ако твърде много информация ви прави тревожни или стресирани, вземете съвет от вашия лекар.

Попитайте лекар;

Планирате да храните бебето от бутилки. Какво трябва да купите предварително?

Ще ви трябват пластмасови бутилки (включени са биберони), стерилизираща система или комплект, който често има всичко, от което се нуждаете, и вашата предпочитана формула на адаптира