260 ден от бременността

Вие сте в  37 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Достигнали сме до пълното развитие на плода и характеристиките на бебето ви сега са много ясно оформени. До известна степен от сега детето ви просто расте и наддава на тегло – фактори, необходими за осигуряване на енергия след раждането и помощ с контрол на температурата.

Започнете да се подготвяте за раждането сега: като сте практични и позитивни, можете да го направите запомнящо се по всички подходящи причини. Вероятно най-ефективният начин да запомните колкото се може повече за раждането на бебето е да се опитате да останете възможно най-здрави и да си почивате преди началото на родилния процес. Това ще ви даде най-добрия шанс да останете силни и спокойни през цялото време.

Чувството за сила и енергичност може да ви помогне да останете активен по време на раждането като намали нуждата от облекчаване на болката, което понякога може да причини загуба на паметта, което затруднява запомнянето на фините детайли от раждането. Също така е полезно да имате партньор с вас по време на раждането, така че той да може да помогне да попълните всички липси в съзнанието по-късно. Снимките и видеоклиповете също са добри алтенативи. След раждането, ако откриете, че има моменти, които не можете да си спомните, можете да поискате от Вашия лекар да ви позволи да видите неговите бележки за раждането. Може би ще искате да опишете опита си в дневник.

 

Всъщност

Хипнотизирането по време на бременност може да ви направи по-уверени в раждането. Проучвания установяват, че бременните жени, прибегнали до хипноза –  също имат по-кратко раждане.

 

Фокусирай се върху татковците:

Здравните специалисти и Вие

Когато се приближите до раждането и особе