Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в  37 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Достигнали сме до пълното развитие на плода и характеристиките на бебето ви сега са много ясно оформени. До известна степен от сега детето ви просто расте и наддава на тегло – фактори, необходими за осигуряване на енергия след раждането и помощ с контрол на температурата.

Започнете да се подготвяте за раждането сега: като сте практични и позитивни, можете да го направите запомнящо се по всички подходящи причини. Вероятно най-ефективният начин да запомните колкото се може повече за раждането на бебето е да се опитате да останете възможно най-здрави и да си почивате преди началото на родилния процес. Това ще ви даде най-добрия шанс да останете силни и спокойни през цялото време.

Чувството за сила и енергичност може да ви помогне да останете активен по време на раждането като намали нуждата от облекчаване на болката, което понякога може да причини загуба на паметта, което затруднява запомнянето на фините детайли от раждането. Също така е полезно да имате партньор с вас по време на раждането, така че той да може да помогне да попълните всички липси в съзнанието по-късно. Снимките и видеоклиповете също са добри алтенативи. След раждането, ако откриете, че има моменти, които не можете да си спомните, можете да поискате от Вашия лекар да ви позволи да видите неговите бележки за раждането. Може би ще искате да опишете опита си в дневник.

 

Всъщност

Хипнотизирането по време на бременност може да ви направи по-уверени в раждането. Проучвания установяват, че бременните жени, прибегнали до хипноза –  също имат по-кратко раждане.

 

Фокусирай се върху татковците:

Здравните специалисти и Вие

Когато се приближите до раждането и особено по време на раждането, ще откриете, че има неизбежно повече контакт със здравните специалисти. Тези хора са източник на успокоение и на знанията, но като мъж може понякога да се чувствате, че сте настрани или че вашето мнение не се брои. Това може да бъде много разочароващо, ако искате да бъдете силно ангажирани през бременността и раждането. Имайте предвид, че здравните специалисти се опитват да осигурят грижа за човека, който се нуждае от това най-много, а именно на  вашата партньорка. Ако искате да бъдете чути, е добра идея да напишете всички въпроси, които може да имате преди да се срещнете със здравни специалисти. Медицинските сестри ще положат всички усилия, за да ви помогнат да се почувствате въвлечени и да ви подкрепят в подкрепата към партньорката ви. Опитайте се да имате предвид, че положителното отношение от ваша страна може да окаже съществена положителна промяна в бременността и раждането на партньорката  ви. Така че бъдете търпеливи и упорити, но не и натрапчиви.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

259 ден от бременността

Previous article

261 ден от бременността

Next article