134 ден от бременността

Вие сте в  19 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Едно ултразвуково изображение може да покаже цялото бебе, лежащо в амниотичната торбичка. Всеки пръст и   дори и долните ребра под гърдите могат да се видят. Въпреки че главата все още е доста голяма, крайниците са много по-пропорционални на тялото. Това 2D сканиране в близък план на профила на бебето би показало светлата челна кост на челото, носа, устните и брадичката. Носната кост се появява като ярка област в горната част на моста на носа.

Ако искате да знаете дали ще имате момче или момиче, това е седмицата, в която може да разберете.                Ще имате сканиране тази седмица и може да се даде възможност да разберете пола на вашето бебе. Идентифицирането на пола зависи от редица фактори, включително от опита на сонографа, качеството на използваното оборудване, позицията на бебето и по-специално на краката, които биха могли да закрият гениталиите. Дори ако всички тези фактори са благоприятни и гениталиите могат да се видят, има фактор за грешка, така че дадената информация никога не е 100 процента точна. Може да успеете да идентифицирате сами гениталиите, докато гледате екрана, така че ако не искате да знаете, не е препоръчително да наблюдавате. Ако имате изследването амниоцентеза  и искате да знаете пола на вашето бебе, той може да бъде идентифициран с близо 100 процента точност.

Да разберете пола на бебето си:

Добре ли е да разберете пола на вашето бебе преди да се роди?

Да…

  • Така ще можете да се обръщате към бебето си вече дори по име, за да може то да свиква с него и гласът ви да му действа успокояващо след като се роди.
  • Познаването на пола означава, че можете да изберете име преди големия ден, въпреки че имайте предвид, че не е гарантирано, че той или тя ще бъде подходящ за него или нея.
  • Украсяването на детската стая и закупуването на бебешки дрехи може да бъде по-лесно и много по-приятно.

Не…

  • Незнанието е огромен мотиватор по време на раждането на много жени, и вълнени