Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  19 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Едно ултразвуково изображение може да покаже цялото бебе, лежащо в амниотичната торбичка. Всеки пръст и   дори и долните ребра под гърдите могат да се видят. Въпреки че главата все още е доста голяма, крайниците са много по-пропорционални на тялото. Това 2D сканиране в близък план на профила на бебето би показало светлата челна кост на челото, носа, устните и брадичката. Носната кост се появява като ярка област в горната част на моста на носа.

Ако искате да знаете дали ще имате момче или момиче, това е седмицата, в която може да разберете.                Ще имате сканиране тази седмица и може да се даде възможност да разберете пола на вашето бебе. Идентифицирането на пола зависи от редица фактори, включително от опита на сонографа, качеството на използваното оборудване, позицията на бебето и по-специално на краката, които биха могли да закрият гениталиите. Дори ако всички тези фактори са благоприятни и гениталиите могат да се видят, има фактор за грешка, така че дадената информация никога не е 100 процента точна. Може да успеете да идентифицирате сами гениталиите, докато гледате екрана, така че ако не искате да знаете, не е препоръчително да наблюдавате. Ако имате изследването амниоцентеза  и искате да знаете пола на вашето бебе, той може да бъде идентифициран с близо 100 процента точност.

Да разберете пола на бебето си:

Добре ли е да разберете пола на вашето бебе преди да се роди?

Да…

  • Така ще можете да се обръщате към бебето си вече дори по име, за да може то да свиква с него и гласът ви да му действа успокояващо след като се роди.
  • Познаването на пола означава, че можете да изберете име преди големия ден, въпреки че имайте предвид, че не е гарантирано, че той или тя ще бъде подходящ за него или нея.
  • Украсяването на детската стая и закупуването на бебешки дрехи може да бъде по-лесно и много по-приятно.

Не…

  • Незнанието е огромен мотиватор по време на раждането на много жени, и вълнението от откриването на пола в края може да ви помогне да се съсредоточите през всички етапи на бременността и раждането.
  • Не забравяйте, че освен ако не сте имали тест за амниоцентеза , няма как да се знае на 100 % пола на вашето бебе. Изследващият може да види погрешно, така че не се привързвайте твърде много към името, което сте избрали.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):