Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 27 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

На скенер пространството между челните кости на челото се появява като тъмна линия на меката точка в горната част на главата на бебето. Това не е линия на кожата: тук вместо да няма базова кост, по-скоро преминава през ултразвуковия лъч, отколкото  да се отразява.

Направете всичко възможно да останете ангажирани със средни- и дългосрочни планове на работното място, така че да продължите да се чувствате част от екипа. Трудността да се балансира майчинството и кариерата може да се появи дори докато все още сте бременна. В зависимост от кариерата ви – може да се окажете изключени от дългосрочните дискусии за планиране, тъй като колегите приемат, че няма да сте наоколо или няма да се върнете след отпуска по майчинство. Някои колеги може просто да се отнасят с вас по различен начин, само защото сте бременна, ако приемем, че вече не можете да свършите работата си по същия начин. Може да се почувствате изоставени от бъдещото планиране или да смятате, че мнението ви е пренебрегвано, тъй като няма да сте там, за да приложите идеите и вижданията си. Това може да се усложни от факта, че  може да бъде трудно да мотивирате себе си, ако знаете, че няма да бъдете там, за да видите дадения проект до края.

Никой не може да бъде сигурен, че ще бъде на работа след шест месеца или година, но вие имате предимството да знаете колко още ще работите и дори може да имате разумна представа кога възнамерявате да се върнете на работа. Продължете да вършите работата си и да сте напълно наясно с действията си, които искате да предоставите за всички проекти, въпреки че може да не сте там, за да ги видите до края. Ако в този момент възнамерявате да се върнете на работа, след като бебето се роди, трябва да го изясните на всеки колега, който може да се съмнява във вашия дългосрочен ангажимент.

Можете също така да помогнете за планирането на отпуска по майчинство, като разделите работното си натоварване или да помагате да се потърси качествен ваш заместник, който да покрие вашата роля напълно адекватно. Да бъдете организирани сега ще направи обратното броене до раждането и отпуска по майчинство много по-лесен през следващите седмици.

Попитайте майките:

Трябва ли да си купите бебешка вана или може да се използвате аксесоарите във вашата сегашна баня?

Мислили сте, че бебешката вана е допълнителна, но след като сте купили такава, сте установили, че тя е наистина полезна. Огромно предимство е, че можете да я използвате във всяка стая (въпреки че ако стаята не разполага с водоснабдяване, ще трябва да транспортирате вода).

Може би ще бъдете малко нетърпеливи първите няколко пъти, когато къпехте бебето, след като опитни родители са ви казвали, че дори те са намерили за трудно да държат мърдащо бебе безопасно във ваната с вода. Използването на по-малка бебешка вана е по-малко обезсърчително и ви помага да развиете увереност. Много родители избират седалка за баня, предназначена за новородени в семейната баня. Като алтернатива, се насладете на вана заедно, въпреки че трябва да държите водата хладка за бебето и може това да бъде твърде студено за вас.

Всъщност:

С растежа на матката, диафрагмата е компресирана много и като резултат е може да ви е трудно да дишате дълбоко. Всъщност вие поемате сега повече въздух.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.