190 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

На скенер пространството между челните кости на челото се появява като тъмна линия на меката точка в горната част на главата на бебето. Това не е линия на кожата: тук вместо да няма базова кост, по-скоро преминава през ултразвуковия лъч, отколкото  да се отразява.

Направете всичко възможно да останете ангажирани със средни- и дългосрочни планове на работното място, така че да продължите да се чувствате част от екипа. Трудността да се балансира майчинството и кариерата може да се появи дори докато все още сте бременна. В зависимост от кариерата ви – може да се окажете изключени от дългосрочните дискусии за планиране, тъй като колегите приемат, че няма да сте наоколо или няма да се върнете след отпуска по майчинство. Някои колеги може просто да се отнасят с вас по различен начин, само защото сте бременна, ако приемем, че вече не можете да свършите работата си по същия начин. Може да се почувствате изоставени от бъдещото планиране или да смятате, че мнението ви е пренебрегвано, тъй като няма да сте там, за да приложите идеите и вижданията си. Това може да се усложни от факта, че  може да бъде трудно да мотивирате себе си, ако знаете, че няма да бъдете там, за да видите дадения проект до края.

Никой не може да бъде сигурен, че ще бъде на работа след шест месеца или година, но вие имате предимството да знаете колко още ще работите и дори може да имате разумна представа кога възнамерявате да се върнете на работа. Продължете да вършите работата си и да сте напълно наясно с действията си, които искате да предоставите за всички проекти, въпреки че може да не сте там, за да ги видите до края. Ако в този момент възнамерявате да се върнете на работа, след като бебето се роди, трябва да го изясните на всеки колега, който може да се съмнява във вашия дългосрочен ангажимент.

Можете също така да помогнете за планирането на отпуска по майчинство, като разделите работното си натоварване или да помагате да се потърси качествен ваш за