197 ден от бременността

Вие сте в 28 седмица и 1 ден. Бебето ви днес

Тази седмица е нещо като забележителност в развитието на вашето бебе. Въпреки че то може да бъде родено на този етап, все още ще се нуждае от помощ при дишане, понеже белите дробове са узрели до степен, че шансовете за оцеляване извън матката са значително по-добри от по-ранен етап на бременността.

Никога не е твърде рано да започнете да мислите за финансовите последици от отпуска по майчинство и дали да се върнете на работа след година или след две или три. Когато сте в отпуск по майчинство, това може да е първият случай, в който няма да сте работили дълго време. Тази промяна може да бъде доста обезсърчителна, въпреки че знаете, че скоро ще бъдете напълно заета да се грижите за бебето си. В зависимост от работната ви заплата и осигуровките, ще имате право на различни суми по време на отпуска си по майчинство. Попитайте представител на човешки ресурси за вашите възможности. Излизането в отпуск по майчинство може да доведе до значителен спад в доходите ви. Трябва да говорите с партньора си за това колко пари ще влизат и излизат и как ще управлявате да управлявате промяната във финансите си.

Избор на пелени:

Трябва ли да се откажете от пелените еднократна употреба (използвайте веднъж, след това изхвърлете) или за многократна – перете, подсушавате и използвате отново).

Пелените за еднократна употреба са тънки, с много по-малки размери, с изключително много абсорбиращи агенти и ще запазят бебето ви в сухо състояние дори през нощта. Въпреки това, те струват повече (от някои оценки, до над 1,000 на дете, докато започнете обучението на гърне). Екологичните пелени обаче вече са на разположение – те не използват замърсяващи избелващи агенти и за тяхното производство се използват по-малко химикали.

Многократните струват доста по-малко – въпреки че първоначалната инвестиция е по-голяма. Те също така осигуряват повече мекота на малките деца. Въпреки това, всичко, което трябва да направите като накисване, изпиране и