Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 29 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе често хваща едната си ръка с другата или, както показват много образни изображения, хваща стъпалото си. Това помага с важна сензорна обратна връзка към мозъка, тъй като нервите в мозъка започват да узряват и да се изолират по дължината им като така могат да носят сигналите много по-ефективно.

 

Започнете да подготвяте стаята на вашето бебе, докато все още имате енергията за пазаруване и за помагане за декорирането. Препоръчва се вашето бебе да спи в същата стая като вас през първите шест месеца, но много родители още от сега искат да приготвят спалнята на бебето. Тази стая на първо време може да се използва за съхранение на дрехите на бебето и всички подаръци, които ви дават за новороденото. Може да искате да кърмите и да създадете място за смяна на пелените там.

Може да бъде добра възможност да се купуват някои по-големи продукти на намалена цена или от сайтовете за употребявани вещи. Ако си купите втора ръка детско креватче, уверете се, че е сертифицирано. Ръчно изработените дрехи, чаршафи и кърпи също спестяват пари. Ако това не е първото ви бебе, може да откриете, че имате повече или по-малко от всичко, от което се нуждаете, с изключение на пелени за еднократна употреба.

Въпреки че е добре да сте подготвени, а понякога и бебета пристигат по-рано, не забравяйте, че няма да бъдете затворени в дома си завинаги, така че не е нужно да се подготвяте като за обсада. Ако нямате нещо, което ви трябва или ако ви привършва, винаги можете да го получите, след като бебето се роди. Ако не знаете пола на вашето бебе, изберете неутрална цветова схема за стаята му. Ако знаете, тогава можете да украсите в съответните стилове.

Попитайте лекар:

Трябва ли ви количка?

Повечето родители са несигурни за вида количка, от която се нуждаят за бебето си и тъй като има редица възможности и видове, това може да направи избора на правилния елемент трудно. Ще трябва да закупите някакъв вид пътническа екипировка за вашето бебе и това, което изберете, ще варира в зависимост от вашите обстоятелства.

Ако най-вече карате кола, може да искате да разгледате столче за кола, която се прикрепя към основа и става на количка, или столче за кола и отделно порт бебе . Ако имате намерение да ходите много, може да се намери леката количка по-подходяща, отколкото тежките такива . Имайте предвид колко дълго ще бъде вашето бебе в количката: трябва да е удобно, да има плосък вариант за първите шест месеца, и регулируеми опции за седалката, докато бебето расте. Количката трябва да е също така водоустойчива. Ако правите много пътувания в града, може да помислите за лека опция в допълнение към основната си система. Добра идея е да се огледате в магазините и онлайн, за да сравните различни модели и да получите най-добрата цена.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че та