206 ден от бременността

Вие сте в 29 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе често хваща едната си ръка с другата или, както показват много образни изображения, хваща стъпалото си. Това помага с важна сензорна обратна връзка към мозъка, тъй като нервите в мозъка започват да узряват и да се изолират по дължината им като така могат да носят сигналите много по-ефективно.

 

Започнете да подготвяте стаята на вашето бебе, докато все още имате енергията за пазаруване и за помагане за декорирането. Препоръчва се вашето бебе да спи в същата стая като вас през първите шест месеца, но много родители още от сега искат да приготвят спалнята на бебето. Тази стая на първо време може да се използва за съхранение на дрехите на бебето и всички подаръци, които ви дават за новороденото. Може да искате да кърмите и да създадете място за смяна на пелените там.

Може да бъде добра възможност да се купуват някои по-големи продукти на намалена цена или от сайтовете за употребявани вещи. Ако си купите втора ръка детско креватче, уверете се, че е сертифицирано. Ръчно изработените дрехи, чаршафи и кърпи също спестяват пари. Ако това не е първото ви бебе, може да откриете, че имате повече или по-малко от всичко, от което се нуждаете, с изключение на пелени за еднократна употреба.

Въпреки че е добре да сте подготвени, а понякога и бебета пристигат по-рано, не забравяйте, че няма да бъдете затворени в дома си завинаги, така че не е нужно да се подготвяте като за обсада. Ако нямате нещо, което ви трябва или ако ви привършва, винаги можете да го получите, след като бебето се роди. Ако не знаете пола на вашето бебе, изберете неутрална цветова схема за стаята му. Ако знаете, тогава можете да украсите в съответните стилове.

Попитайте лекар:

Трябва ли ви количка?