149 ден от бременността

Вие сте в 21ва седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Следващите три месеца са време на особено бърз растеж за вашето бебе. Клетките се делят, разширяват и съзряват във всяка част на тялото му. Плацентата също расте и зрее, но това е далеч по-маловажно от растежа на вашето бебе от сега нататък.

Какво има в едно име? Е, доста всъщност, както ще откриете, когато започнете да се опитвате да изберете подходящото за вашето бебе. Вземането на решение за име за вашето бебе е забавно, но не е задължително да е лесна задача. Освен да се намери такова, за което и вие, и вашият партньор да сте съгласни, може да се почувствате така, сякаш всеки си има мнение и не е готов да отстъпи. Семейството ви може да има традиции, които искат да бъдат спазвани, като например даване на име, което е било в семейството от поколения.

Добра идея е вие и вашият партньор поотделно да напишете списък с имена, които харесвате. След това да се вгледате в списъка на другия и да си говорите за това кой от тях одобрявате  и кой не ви харесват. Ако имате късмет, ще има едно или повече имена в двата списъка, които да съвпаднат.

Фактори, които трябва да имате предвид включват: дали името звучи добре с фамилията ви? Средното име върви ли добре с първото име? Какви ще са инициалите?! Значението на имената важно ли е за вас? Ако е така, разберете какво означават любимите ви имена – може да е забавно да кажете на детето си какво означава името му, когато то порасне. Има ли кратка версия на името, която можете да използвате неофициално или обратно, ненавиждате ли имената да се съкращават? Ако е така, избягвайте тези. Ако се чувствате задължени да използвате фамилно име, може би го изберете бащиното име.

Препоръчително е да излезете с няколко алтернативни избора, тъй като може да откриете, че името, за което сте решили, не изглежда да отговаря на вашето новородено бебе, когато най-накрая го видите. Проучването в книгите или в интернет е добър начин да намерите по-малко популярни имена и да откриете интересни факти за