Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 гестационна седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Размерът на матката може да е намалял леко, тъй като главата на вашето бебе става по-дълбоко позиционирана в таза, което позволява на тялото ви да се движи надолу. Това може да отнеме част от натиска далеч от ребрата, което е добре дошло облекчение на този етап.

Когато ще има ново пристигане на сцената, важно е да подготвите малките членове на вашето домакинство. Начинът, по който се справяте с въвеждането на новото бебе пред вашите деца, зависи от възрастта им. Едно малко дете може да бъде напълно безразлично и непоколебимо, за да се интересува повече от играчките на вашето бебе, отколкото факта, че има нов брат или сестра. Едно по-голямо дете може да бъде шокирано и ревниво от пристигането на ново бебе, което изглежда, че може да му открадне обичта на майка му и  вниманието на татко му.

Добре е да подготвите вашето малко няколко седмици предварително, като обясните, че новото бебе ще се нуждае от много време и внимание, ще трябва да го храните и да го преобувате редовно и вероятно няма да е много забавно за няколко месеца. Съсредоточете се върху това как детето ви може да бъде голям помощник и му покажете какво трябва да прави за новото бебе, когато то се роди. Извадете някои книги от библиотеката, които обясняват как се променят семействата, когато се роди ново бебе, и помолете детето си да говорят за това как се чувства то и как мисли, че нещата ще бъдат различни, когато бебето пристигне. Насърчете детето си да избере подарък, който да даде на бебето, и да намерите нещо, което детето ви наистина иска като подарък от новото си братче. Помолете бабите и дядовците или близките приятели да уредят няколко лакомства или изяви за вашето дете както сега, така и след раждането, така че то да е заето и да привлече допълнително внимание.

Опитайте се да насърчите връзката между по-голямо дете и вашето бебе. Помолете детето си да си представи какво може да се случи на бебето вътре в мама. Насърчете го да предложи имена, въпреки че не обещавайте да ги използвате!

Попитайте лекар:

Майка ви е имала трудно раждане с вас. Вероятно ли е да имате същото преживяване като нея?

Както много жени, вие очевидно сте наясно с подробностите за раждането си. Някои казват, че ще имате същия вид доставка, която майка ви е имала с вас – например, вашето бебе ще бъде рано или късно родено или ще имате много бързо или бавно раждане. Това не е задължително. Не забравяйте, че в зависимост от това колко е стара майка ви, вероятно е имало значително развитие в акушерството от дните на майка ви  до днес и дори ако се сблъскате със същите препятствия по време на раждането си, те може да се управляват по иразличен начин. Също така, може да сте по-здрави и по-силни от майка си, така че не приемай, че ще имате труден родилен процес, само защото тя е имала такъв.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

263 ден от бременността

Previous article

265 ден от бременността

Next article