Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 гестационна седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

Размерът на матката може да е намалял леко, тъй като главата на вашето бебе става по-дълбоко позиционирана в таза, което позволява на тялото ви да се движи надолу. Това може да отнеме част от натиска далеч от ребрата, което е добре дошло облекчение на този етап.

Когато ще има ново пристигане на сцената, важно е да подготвите малките членове на вашето домакинство. Начинът, по който се справяте с въвеждането на новото бебе пред вашите деца, зависи от възрастта им. Едно малко дете може да бъде напълно безразлично и непоколебимо, за да се интересува повече от играчките на вашето бебе, отколкото факта, че има нов брат или сестра. Едно по-голямо дете може да бъде шокирано и ревниво от пристигането на ново бебе, което изглежда, че може да му открадне обичта на майка му и  вниманието на татко му.

Добре е да подготвите вашето малко няколко седмици предварително, като обясните, че новото бебе ще се нуждае от много време и внимание, ще трябва да го храните и да го преобувате редовно и вероятно няма да е много забавно за няколко месеца. Съсредоточете се върху това как детето ви може да бъде голям помощник и му покажете какво трябва да прави за новото бебе, когато то се роди. Извадете някои книги от библиотеката, които обясняват как се променят семействата, когато се роди ново бебе, и помолете детето си да говорят за това как се чувства то и как мисли, че нещата ще бъдат различни, когато бебето пристигне. Насърчете детето си да избере подарък, който да даде на бебето, и да намерите нещо, което детето ви наистина иска като подарък от новото си братче. Помолете бабите и дядовците или близките приятели да уредят няколко лакомства или изяви за вашето дете както сега, така и след раждането, така че то да е заето и да привлече допълнително внимание.

Опитайте се да насърчите връзката между по-голямо дете и вашето бебе. Помолете детето си да си представи какво може да се случи на бебето вътре в мама. Насърчете го да предложи имена, въпреки че не обещавайте да ги използвате!

Попитайте лекар:

Майка ви е имала трудно раждане с вас. Вероятно ли е да имате същото преживяване като нея?

Както много жени, вие очевидно сте наясно с подробностите за раждането си. Някои казват, че ще имате същия вид доставка, която майка ви е имала с вас – например, вашето бебе ще бъде рано или късно родено или ще имате много бързо или бавно раждане. Това не е задължително. Не забравяйте, че в зависимост от това колко е стара майка ви, вероятно е имало значително развитие в акушерството от дните на майка ви  до днес и дори ако се сблъскате със същите препятствия по време на раждането си, те може да се управляват по иразличен начин. Също така, може да сте по-здрави и по-силни от майка си, така че не приемай, че ще имате труден родилен процес, само защото тя е имала такъв.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!