263 ден от бременността

Вие сте в 37 седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Това, което точно задейства началото на раждането, все още е мистерия. Сигналът идва ли от собственото ви тяло или бебето участва в решението? Всяко раждане е различно, а времето на първото такова може да бъде доста по-различно от второто, третото и т.н.

 

Постепенно всяка от костите на вашето бебе става по-силни, благодарение на достатъчни количества калций. Костите на вашето бебе се подсилват чрез процеса на осификация, при който твърдата кост се образува от калция. За да отговори на това увеличение на търсенето, вие абсорбирате калций много по-лесно от вашата диета. До този етап от бременността раменната кост на бебето в горната част на ръката, бедрената кост в горната част на крака и тибията в долната част на крака са преминали през този процес. Тъй като осификацията се случва в определени седмици от бременността Ви, ултразвукът може да ги използва като маркер за оценка на датата на бременността, ако е необходимо. Времето, в което се случва тази осификация, може да се види няколко дни по-рано при момичетата, отколкото при момчетата, и, интересно, пателата (колянната кост), не се вкостява до след раждането.

Бах цветни екстракти:

Цветните смеси са предназначени да успокоят и да се фокусират върху вашата енергия, с което могат да ви помогнат да се отпуснете и да ви насърчат да се съсредоточите върху раждането.  Няколко капки могат да се приемат на езика Ви, както е необходимо, или да се смесват във вода. Някои от тези смеси също идват в определени форма, да се прилагат локално, или като спрей, за да се пръскат и във вашата външна среда. Попитайте Вашия лекар преди да опитате тези или други естествени средства, тъй като те не са напълно проучени.

Един начин да се вземе капките на  Бах е да се поставят четири капки в чаша вода и да се поглъщат на интервали. Като алтернатива, можете да поставите капките директно върху езика си с помощта на пипетата. Винаги говорете с Вашия лекар, преди да използвате някакво ле