Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 седмица и 4 дни. Бебето ви днес:

Това, което точно задейства началото на раждането, все още е мистерия. Сигналът идва ли от собственото ви тяло или бебето участва в решението? Всяко раждане е различно, а времето на първото такова може да бъде доста по-различно от второто, третото и т.н.

 

Постепенно всяка от костите на вашето бебе става по-силни, благодарение на достатъчни количества калций. Костите на вашето бебе се подсилват чрез процеса на осификация, при който твърдата кост се образува от калция. За да отговори на това увеличение на търсенето, вие абсорбирате калций много по-лесно от вашата диета. До този етап от бременността раменната кост на бебето в горната част на ръката, бедрената кост в горната част на крака и тибията в долната част на крака са преминали през този процес. Тъй като осификацията се случва в определени седмици от бременността Ви, ултразвукът може да ги използва като маркер за оценка на датата на бременността, ако е необходимо. Времето, в което се случва тази осификация, може да се види няколко дни по-рано при момичетата, отколкото при момчетата, и, интересно, пателата (колянната кост), не се вкостява до след раждането.

Бах цветни екстракти:

Цветните смеси са предназначени да успокоят и да се фокусират върху вашата енергия, с което могат да ви помогнат да се отпуснете и да ви насърчат да се съсредоточите върху раждането.  Няколко капки могат да се приемат на езика Ви, както е необходимо, или да се смесват във вода. Някои от тези смеси също идват в определени форма, да се прилагат локално, или като спрей, за да се пръскат и във вашата външна среда. Попитайте Вашия лекар преди да опитате тези или други естествени средства, тъй като те не са напълно проучени.

Един начин да се вземе капките на  Бах е да се поставят четири капки в чаша вода и да се поглъщат на интервали. Като алтернатива, можете да поставите капките директно върху езика си с помощта на пипетата. Винаги говорете с Вашия лекар, преди да използвате някакво лекарство.

Всъщност:

Само защото партньорът ви е тежал над средното ниво при раждането му, това не означава, че и бебето ще има такова голямо тегло.

Теглото при раждането зависи от комбинацията от гени, наследени от вашето бебе. Така че, ако партньорът ви е висок и голям, а вие сте дребничка и сте били малко бебе, стискайте палци да имате по-доминиращи гени!

Попитайтв лекар:

Имали сте малко кръвотечение. Трябва ли да се притеснявате?

Кървенето в края на бременността може да бъде сериозно обстоятелство, тъй като може да се дължи на частично или пълно отделяне на плацентата от стената на матката, известно като плацентарно разрушаване или на ниско разположена плацента, известна като плацента previa . Ако имате слуз, смесена с малко кръв в края на бременността, това може да е “тапата на бременността”, която е паднала и това слага началото на появата на вашето бебе. Винаги потърсете медицинска помощ при кървене на всеки етап от бременността, за да се изключат всякакви евентуално фатални състояния и проблеми.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!