Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

С всеки ден, който минава, раждането става все по-вероятно. Може да изпитате контракции на Бракстън-Хикс, които помагат да смекчат шийката на матката и да я подготвят за раждането. Амниотичната течност, която обгръща вашето бебе, гарантира, че то трудно ще усети  тези леки затягания.

Добра идея е да се замислите за живота след раждането и да сте сигурни, че имате адекватна помощ и подкрепа. Дори в този късен етап от бременността, все още може да е трудно да си представите, че вашето бебе се ражда и живее в дома ви. Вие и вашият партньор може да се установите в живота с новороденото с лекота и да го направлявате без никаква помощ, но все пак е добра идея да имате резервна поддръжка за всеки случай. Това, за което не може да се подготвите, е фактът, че вероятно ще бъдете изчерпани след седмици лош сън по време на бременността и трудността на самото раждане . Добави към този прекъснат нощен сън и цялата настройка да бъдете нов родител и може да откриете, че ще трябва да се обадите на най-близките ви хора, за да ви помогнат на практика и емоционално.  Може да помогне изключително много да се създаде добра мрежа за поддръжка предварително. В идеалния случай, това ще бъде близко семейство и приятели, на които знаете, че можете да разчитате да се отпуснете да помогнат, но който също ще знаят, когато трябва да бъдете оставен сам. Дори и един час помощ, за да ви приготвят питателна храна или да подържат бебето, докато получите така необходимата почивка или душ, може да ви даде малко почивка за добре дошли.

Добре е да имате номера на консултант по кърмене още преди появата на бебето, така че да можете винаги да поискате съвет. Също така се обадете по телефона на майките, които сте срещали в пренаталните класове, те повече от всеки друг ще могат да се отнесат адекватно към това как се чувствате. Не бъдете твърде горди да приемете помощ с домакинската работа и пазаруването. Отклоняването на тези задачи ще ви помогне да се отпуснете и да се съсредоточите върху грижите за вашето новородено бебе.

Опитайте се да ограничите броя на гостите, които имате в ранните дни, и се уверете, че те са предупредени, че посещенията ще бъдат кратки. Въпреки че ще бъдете нетърпеливи да покажете новото си бебе, посещенията могат да ви изтощят, така че е по-добре да изчакате, докато се съвземете.

Фокусирай се върху храненето:

Големите хранения вероятно ще Ви оставят да се чувствате неудобно пълни, особено късно през третото тримесечие. Ако правите дълги паузи от време между храненията, може да стане замаяни и се чувстват слаби от хипогликемия-ниска кръвна захар. Това е така, защото бебето непрекъснато изтегля глюкозата от кръвта ви. Здравословната закуска е ключът към правилното хранене и удобството:

Съхранявайте много пресни плодове на масата в купа, така че да не забравяте да ги ядете.

Запасете си с различни сушени плодове и ядки.

Варете си яйца и ги дръж в хладилника. Опитай да ги изядете, поръсени с малко сол.

Купете или направете някои замразени сокове и ги дръжте във фризера. Някои жени също така  намират консумацията на такива за много освежаваща от тях по време на раждането.

Киселото мляко е питателна и здравословна закуска за всяко време на деня. За разнообразие и допълнителни хранителни вещества, поръсете гранола или сушени плодове отгоре.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

261 ден от бременността

Previous article

263 ден от бременността

Next article