262 ден от бременността

Вие сте в 37 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

С всеки ден, който минава, раждането става все по-вероятно. Може да изпитате контракции на Бракстън-Хикс, които помагат да смекчат шийката на матката и да я подготвят за раждането. Амниотичната течност, която обгръща вашето бебе, гарантира, че то трудно ще усети  тези леки затягания.

Добра идея е да се замислите за живота след раждането и да сте сигурни, че имате адекватна помощ и подкрепа. Дори в този късен етап от бременността, все още може да е трудно да си представите, че вашето бебе се ражда и живее в дома ви. Вие и вашият партньор може да се установите в живота с новороденото с лекота и да го направлявате без никаква помощ, но все пак е добра идея да имате резервна поддръжка за всеки случай. Това, за което не може да се подготвите, е фактът, че вероятно ще бъдете изчерпани след седмици лош сън по време на бременността и трудността на самото раждане . Добави към този прекъснат нощен сън и цялата настройка да бъдете нов родител и може да откриете, че ще трябва да се обадите на най-близките ви хора, за да ви помогнат на практика и емоционално.  Може да помогне изключително много да се създаде добра мрежа за поддръжка предварително. В идеалния случай, това ще бъде близко семейство и приятели, на които знаете, че можете да разчитате да се отпуснете да помогнат, но който също ще знаят, когато трябва да бъдете оставен сам. Дори и един час помощ, за да ви приготвят питателна храна или да подържат бебето, докато получите така необходимата почивка или душ, може да ви даде малко почивка за добре дошли.

Добре е да имате номера на консултант по кърмене още преди появата на бебето, така че да можете винаги да поискате съвет. Също така се обадете по телефона на майките, които сте срещали в пренаталните класове, те повече от всеки друг ще могат да се отнесат адекватно към това как се чувствате. Не бъдете твърде горди да приемете помощ с домакинската работа и пазаруването. Отклоняването на тези задачи ще ви помогне да се отпуснете и да