Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 37 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

С всеки ден, който минава, раждането става все по-вероятно. Може да изпитате контракции на Бракстън-Хикс, които помагат да смекчат шийката на матката и да я подготвят за раждането. Амниотичната течност, която обгръща вашето бебе, гарантира, че то трудно ще усети  тези леки затягания.

Добра идея е да се замислите за живота след раждането и да сте сигурни, че имате адекватна помощ и подкрепа. Дори в този късен етап от бременността, все още може да е трудно да си представите, че вашето бебе се ражда и живее в дома ви. Вие и вашият партньор може да се установите в живота с новороденото с лекота и да го направлявате без никаква помощ, но все пак е добра идея да имате резервна поддръжка за всеки случай. Това, за което не може да се подготвите, е фактът, че вероятно ще бъдете изчерпани след седмици лош сън по време на бременността и трудността на самото раждане . Добави към този прекъснат нощен сън и цялата настройка да бъдете нов родител и може да откриете, че ще трябва да се обадите на най-близките ви хора, за да ви помогнат на практика и емоционално.  Може да помогне изключително много да се създаде добра мрежа за поддръжка предварително. В идеалния случай, това ще бъде близко семейство и приятели, на които знаете, че можете да разчитате да се отпуснете да помогнат, но който също ще знаят, когато трябва да бъдете оставен сам. Дори и един час помощ, за да ви приготвят питателна храна или да подържат бебето, докато получите така необходимата почивка или душ, може да ви даде малко почивка за добре дошли.

Добре е да имате номера на консултант по кърмене още преди появата на бебето, така че да можете винаги да поискате съвет. Също така се обадете по телефона на майките, които сте срещали в пренаталните класове, те повече от всеки друг ще могат да се отнесат адекватно към това как се чувствате. Не бъдете твърде горди да приемете помощ с домакинската работа и пазаруването. Отклоняването на тези задачи ще ви помогне да се отпуснете и да се съсредоточите върху грижите за вашето новородено бебе.

Опитайте се да ограничите броя на гостите, които имате в ранните дни, и се уверете, че те са предупредени, че посещенията ще бъдат кратки. Въпреки че ще бъдете нетърпеливи да покажете новото си бебе, посещенията могат да ви изтощят, така че е по-добре да изчакате, докато се съвземете.

Фокусирай се върху храненето:

Големите хранения вероятно ще Ви оставят да се чувствате неудобно пълни, особено късно през третото тримесечие. Ако правите дълги паузи от време между храненията, може да стане замаяни и се чувстват слаби от хипогликемия-ниска кръвна захар. Това е така, защото бебето непрекъснато изтегля глюкозата от кръвта ви. Здравословната закуска е ключът към правилното хранене и удобството:

Съхранявайте много пресни плодове на масата в купа, така че да не забравяте да ги ядете.

Запасете си с различни сушени плодове и ядки.

Варете си яйца и ги дръж в хладилника. Опитай да ги изядете, поръсени с малко сол.

Купете или направете някои замразени сокове и ги дръжте във фризера. Някои жени също така  намират консумацията на такива за много освежаваща от тях по време на раждането.

Киселото мляко е питателна и здравословна закуска за всяко време на деня. За разнообразие и допълнителни хранителни вещества, поръсете гранола или сушени плодове отгоре.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.