230 ден от бременността

Вие сте в 32 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Едно изображение може да покаже началото на усмивката. Вашето бебе често ще се усмихва вътре, изплезва си езика навън и прави всякакви физиономии. То може все още да хълца, които може да е нещо, с което сега да сте напълно наясно.

Дните и нощите отлитат с новородено, така че е добра идея да започнете да мислите за грижите за детето. Може да изглежда невъзможно да се повярва, че трябва да се обмислят грижи за детето, преди бебето да се роди, но може да бъде полезно да се мисли за варианти, докато имате време. Има два основни вида грижи за деца: във и извън вашия дом. В първия случай можете да имате бавачка или майка ви, която да се грижи за детето ви, или може да се окаже приемливо , ако работите от вкъщи или да се наглеждате в тях, или може би член на семейството или приятел, който е готов да дойде в дома ви, за да се грижи за вашето бебе. Ако изберете грижи за детето извън дома – има редица опции, включително центрове за дневни грижи, роднини или детегледачки. Преди да се спрете на конкретен вид грижи, добра идея е да проучите разходите и наличността във вашия район. Може да искате да посетите някои от детските градини или други сдружения в близост до вас, само за да получите представа за това, което е на разположение, и да установите какво правите и какво не искате да правите. Второ, не забравяйте, че качествените детски заведения и детегледачи обикновено са в търсенето и дори ако не сте напълно сигурни кога ще се върнете на работа, вероятно е добра идея да запишете бебето при желания избор.

 

Прием на калций:

Скелетът на бебето ви е започнал да се формира в края на първия триместър, но по-голямата част от калция се прехвърля на бебето от тялото ви през третото тримесечие. Това се случва независимо от приема на калций. Ако една бъдеща има диета е с ниско съдържание на калций, той ще бъде взет от резервоара в костите й, което може да повлияе на костната й плътност. Препоръчителната доза калций при бременност е 1000 mg дне