44 ден от бременността

Вие сте в шеста гестационна седмица и два дни или в бременност по дни това е точно 44 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Първата разпознаваема функция за лице, която трябва да се формира, е окото, видимо като черно кръгче в центъра на ехографското изображение. Сивите зони са пълни с течност камери на подлежащия мозък.

Опитайте се да не се спирате на начина си на живот, отпреди да осъзнаете, че сте бременна, но започнете да правите промени сега.

Току що ли сте открили, че сте бременна? Не всички жени искат да са бременни, особено ако не е планирано. Ако  сте открили сега е важно да оставите навици като пиене на алкохол или наркотици. Може да се страхувате, че сте наранили нероденото си бебе. Използвайте бременността си като възможност да оцените начина си на живот и да подобрите здравето си. Поради това как бременността се датира (припомнете си в 1 ден от бременността), вашето бебе е все още на малко повече от четири седмици. Ако не сте приемали фолиева киселина, започвайте от днес. Ако сте сама и бременна, не бъдете самичка – споделяйте върховете и спадовете с тези, които са близки до вас.

Помислите за…

Пренаталните грижи са много важни за здравословната бременност. Какъвто и да е видът ви на тези грижи, всички ултразвукови изследвания и кръвни изследвания също могат да се провеждат в болница. Погледнете статията –