Прегледана и обновена на 05-11-2020

Вие сте в шеста гестационна седмица и два дни или в бременност по дни това е точно 44 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Първата разпознаваема функция за лице, която трябва да се формира, е окото, видимо като черно кръгче в центъра на ехографското изображение. Сивите зони са пълни с течност камери на подлежащия мозък.

Опитайте се да не се спирате на начина си на живот, отпреди да осъзнаете, че сте бременна, но започнете да правите промени сега.

Току що ли сте открили, че сте бременна? Не всички жени искат да са бременни, особено ако не е планирано. Ако  сте открили сега е важно да оставите навици като пиене на алкохол или наркотици. Може да се страхувате, че сте наранили нероденото си бебе. Използвайте бременността си като възможност да оцените начина си на живот и да подобрите здравето си. Поради това как бременността се датира (припомнете си в 1 ден от бременността), вашето бебе е все още на малко повече от четири седмици. Ако не сте приемали фолиева киселина, започвайте от днес. Ако сте сама и бременна, не бъдете самичка – споделяйте върховете и спадовете с тези, които са близки до вас.

Помислите за…

Пренаталните грижи са много важни за здравословната бременност. Какъвто и да е видът ви на тези грижи, всички ултразвукови изследвания и кръвни изследвания също могат да се провеждат в болница. Погледнете статията – изследвания при бременност по здравна каса. Вашите възможности са:

  • Групова медицинска практика
  • Самостоятелна медицинска практика
  • Комбинирана практика

Бременна и сама!

Ако сте самотна бременна жена, не подценявайте важността на това да се грижите за състоянието си. Уверете се, че:

  • Практикувате здравословна диета и рутинни леки тренировки. Почивайте си и се наспивайте, колкото можеш. Помолете приятел да ви подтикне или да се включите в мрежа и да потърсите подкрепа от други самотни бременни жени във вашата зона – след раждането ще имате готова мрежа за подкрепа.
  • Помоли за помощ от семейството и приятелите си. Вероятно ще откриете, че те са доволни да бъдат включени в грижата за вас и са готови да дойдат на медицинските прегледи  и курсовете с вас.
  • Обсъдете подкрепата и достъпа на бащата на вашето бебе (ако е уместно) и ако не можете да се съгласите, потърсете легално решение. Вие и бебето ви ще бъдете много по-спокойни, ако се постигне приятелско споразумение, и колкото по-скоро започнете да говорите, толкова по-лесно ще ви бъде след раждането.
  • Организирай подкрепа след раждането. Едно проучване установява, че бабите и дядовците, които активно участват в живота на деца, допринасят много за тяхното благосъстояние.
  • Започнете да мислите рано за вашите опции за след раждането. Не е нужно да взимате решения веднага, но е добре да  знаете възможните избори, които може да се наложи да направите по-късно.

Дните минават бързо и неусетно ще установите, че сте влезли в 9 месец и датата на термина е съвсем близо. Може би е подходящ момента да се научите как се изчислява датата на термина на раждане още от първите гестационни седмица на бременността.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

43 ден от бременността

Previous article

45 ден от бременността

Next article