43 ден от бременността

Вие сте в 6 гестационна седмица и един ден или това е 43 ден от вашата бременност.

Вашето бебе днес

В един страничен изглед на ембриона гръбначният мозък е ясно извит, тъй като започва да се развива доста бързо. Мускулната система на вашето бебе се разгръща също. Може да прекарвате много време пред огледалото, опитвайки се да забележиш нарастване на коремчето ви, но не бъдете нетърпеливи – това неизбежно ще се случи идните седмици.

Като повечето отскоро бременни жени, вероятно сте нащрек за закръглен корем. Като цяло четвъртия месец маркира най-голям период на растеж при бременността и определено коремчето ви ще се заобли. Ако не е първата ви бременност, ще се появи и по-рано, вероятно още на 10 седмица от бременността, тъй като коремните ви мускули веднъж вече са се отпускали. Обратно, при жените, които имат стегнати мускули, коремът може да изпъкне по-късно. Ако сте бременна с близнаци или тризнаци, можете да очаквате той да се покаже още по-рано.

Укрепване на корема

Безопасно е да правите коремни упражнения и такива за разтягане на гърба по време на бременността. Към края на първото тримесечие или когато започне да ви се  „показва“ коремчето, трябва да спрете да правите коремни упражнения. Когато правите коремни тренировки, важно е да дишате неправилно: не забр