147 ден от бременността

Вие сте в  21ва седмица. Бебето ви днес:

Очите на бебето ви се развиват все повече под покриващите ги клепачи.  При раждането очите на детето ви ще бъдат големи и сини. Все още то няма вежди или мигли.

Опитайте се да намерите начини да правите малки серии от  тонизиращи упражнение всеки ден и така ще се чувствате много по-добре. Поддържането на рутинните упражнения, докато все още работите може да бъде предизвикателство. Последното нещо, което може да се искате да правите, е да се упражнявате след дълъг ден на работа, особено с напредването на бременността. Има начини за упражняване без посещение на фитнеса, ще отнеме само малко планиране. Например, от време на време, се качвайте по стълбите, но внимателно, вместо взимате асансьора, или слезте от автобуса или влака на предната спирка, така че да се разхождате по пътя. Ако има басейн близо до работа ви, опитайте се да отделите време за освежаващо плуване към обяд. Ще се почувствате много по-добре следобяда.

Ходете винаги, когато можете, но бъдете подготвени: носете удобни маратонки и вземете работните си обувки в чанта с вас. Не забравяйте да вземете малко вода с вас, когато се упражнявате и да се хидратирате през целия ден. През нощта, преди да си легнете, опитайте се да правите  някои леки коремни упражнения, за да укрепите тези мускули.

Ако работата ви включва да седите по цял ден, е важно да намерите начини да продължите да се движите. Ставайте от бюрото си поне веднъж на всеки час. Отидете да говорите с колегите си, вместо да се обаждате по телефона или да им изпращате по имейл. Бъдете доброволец за носене на кафе – това също ще ви направи много популярни!

Опитайте едно упражнение, докато седите: изправете крака си пред вас, като поддържате бедрото успоредно на пода. След това многократно сгъвайте и изправяйте крака си, за да помогнете на кръвообращението. Направете упражнението най-малко 10 пъти с всеки крак.

Попитайте лекар:

Изглежда имате много вагинален секрет. Това нормално ли е?