Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в  21ва седмица. Бебето ви днес:

Очите на бебето ви се развиват все повече под покриващите ги клепачи.  При раждането очите на детето ви ще бъдат големи и сини. Все още то няма вежди или мигли.

Опитайте се да намерите начини да правите малки серии от  тонизиращи упражнение всеки ден и така ще се чувствате много по-добре. Поддържането на рутинните упражнения, докато все още работите може да бъде предизвикателство. Последното нещо, което може да се искате да правите, е да се упражнявате след дълъг ден на работа, особено с напредването на бременността. Има начини за упражняване без посещение на фитнеса, ще отнеме само малко планиране. Например, от време на време, се качвайте по стълбите, но внимателно, вместо взимате асансьора, или слезте от автобуса или влака на предната спирка, така че да се разхождате по пътя. Ако има басейн близо до работа ви, опитайте се да отделите време за освежаващо плуване към обяд. Ще се почувствате много по-добре следобяда.

Ходете винаги, когато можете, но бъдете подготвени: носете удобни маратонки и вземете работните си обувки в чанта с вас. Не забравяйте да вземете малко вода с вас, когато се упражнявате и да се хидратирате през целия ден. През нощта, преди да си легнете, опитайте се да правите  някои леки коремни упражнения, за да укрепите тези мускули.

Ако работата ви включва да седите по цял ден, е важно да намерите начини да продължите да се движите. Ставайте от бюрото си поне веднъж на всеки час. Отидете да говорите с колегите си, вместо да се обаждате по телефона или да им изпращате по имейл. Бъдете доброволец за носене на кафе – това също ще ви направи много популярни!

Опитайте едно упражнение, докато седите: изправете крака си пред вас, като поддържате бедрото успоредно на пода. След това многократно сгъвайте и изправяйте крака си, за да помогнете на кръвообращението. Направете упражнението най-малко 10 пъти с всеки крак.

Попитайте лекар:

Изглежда имате много вагинален секрет. Това нормално ли е?

Да, през второто тримесечие може да се установи, че имате повече от нормалното. То обикновено е ясно и прозрачно и не трябва да мирише притеснително. Ако секретът се промени, става дебел, бял и причинява сърбеж, това може да покаже, че сте развили гнойна инфекция, която е често срещана при бременност и е лесна за лекуване. Трябва да се консултирате с Вашия лекар незабавно, ако вагиналното течение стане жълто или зеленикаво, или с лош мирис, ако имате парене, когато уринирате или външните Ви гениталии са възпалени. Това може да е знак, че имате инфекция, която трябва да се лекува. Не пренебрегвайте необичайните секрети, тъй като въпреки че това няма да засегне пряко вашето развиващо се бебе, инфекцията може да увеличи риска за вас и а доведе до  преждевременно раждане. Може да откриете, че имате изтичане на урина, особено когато кашляте, смеете се или тичате. Това се нарича стресова инконтиненция.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 5 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!