76 ден от бременността

Вие преминавате през 11 седмица от бременността. Днес сте точно в 10 гестационна седмица и шест дни или това е 76 ден от вашата бременност.

Развитие на бебето ви днес

Пъпната връв на 11-седмичния зародиш представлява нишка от тъкани, която съдържа двете спираловидни артерии, които пренасят кръв към плацентата и вената, която връща кръвта на развиващото се бебе извън тялото му.

Сексът при бременност може би е последното нещо, което ви идва на ума ви, а може и да сте забелязали увеличено либидото и нагон? Изглежда всички жени са различни. Да бъдете бъдещи родители може да ви доведе до емоционално сближаване като двойка, но не непременно физически. Докато някои жени откриват, че либидото им се е увеличило по време на бременност, често за изненада на партньора им, по-голямата част от тях смятат, че сексуално им влечение намалява значително в началните седмици.

През първия триместър много жени са засегнати от умора и гадене и последното нещо, което искат да правят, е да правят секс. Ако случаят е такъв, уверете се, че сте обяснили как се чувствате на партньора си, така че той да