Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 14та седмица. Бебето ви днес:

Носната кост на бебето може да се види ясно на носа, както и разграничение между долната и горната челюст, пъпната връв се издига от центъра на корема.

Може да е трудно да избегнете претоварване от информацията около вас – всеки, изглежда ще имате съвети, които да сподели с вас. Един страничен ефект от бременността, с които всички жени трябва да се справят, е противоречива информация и съвети. Една статия казва да направите нещо, докато един приятел казва точно обратното. Това може да бъде объркващо и дразнещо. Въпреки че можете да изберете да спрете да четете или да се обърнете към друг телевизионен канал, по-трудно е да избегнете нежеланите съвети на други жени. Още по-трудно е съветът от близки роднини, като например майка и свекърва. Ще се нуждаете от подкрепата на вашето семейство и приятели, така че няма да искате да ги отчуждавате, но не се чувствайте под натиск да действате по определен начин. Също така не отхвърляйте веднага всичко – някои от съветите може всъщност да са полезни и точни.

 

Ако някой постоянно ви съветва да обясните, че сте затрупани от информация и не би говорил за бременността в този момент. Или да слушате съветите на човека, да се усмихвате учтиво и след това да правите каквото си искате. Можете фино да намекнете, че ще поискате съвет, както и когато имате нужда от него.

Попитайте лекар

Защо разширените вени са чести при бременност и какво мога да направя, за да не ги получите?

По време на бременността обемът на кръвта ви се увеличава с до 30%, поради допълнителните нужди на Вашето бебе. В допълнение, хормонът релаксин, който се произвежда за омекотяване на сухожилията и ставите , също отпуска стените на кръвоносните съдове. Кръвоносните съдове се отпускат и повишеното количество кръв и допълнителното тегло на бебето ви правят податливи към разширени вени.

За да се намали вероятността от получаване на разширени вени:

  • Избягвайте да седите или стоите в една позиция за продължителни периоди: ходете редовно, движете ръцете си, докато го правите, за да увеличите притока на кръв в тялото си.
  • Упражнявайте се ежедневно: повечето форми на сърдечно-съдови упражнения ще помогне за увеличаване на притока на кръв. Водната аеробика е добър избор, тъй като налягането на водата помага за увеличаване на кръвообращението.
  • Спете с  леко повдигнати крака чрез поставяне на възглавница под долната част на леглото в края на леглото.

Фокусирай се върху тялото ти

Направете си прическа.

Няма доказателства, че химикалите в бои за коса са вредни за вашето бебе, въпреки че само ограничено количество изследвания са направени над бременни жени. Ако сте предпазливи, прескочете химикалите и вземете безамонячна боя. Ако сте притеснени – не нанасяйте боята върху скалпа ви и се уверете, че стаята е добре проветрена. Когато оцветявате собствената си коса, направете го в добре проветриво пространство и винаги носете предпазни ръкавици.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!