105 ден от бременността

Вие сте точно в  15 седмица. Бебето ви днес:

Един 3D изглед днес показва, че мостът на носа е плитък и очите все още доминират на лицето. Челюстта е удължена и брадичката се държи далеч от гърдите. Ръцете са с изпънати пръсти и са в обща позиция близо до лицето.

Струва си да намерите удобни позиции за спане още от сега, те ще ви улеснят по време на бременността. Коремът ви ще се разраства с всеки изминал ден и като резултат може да ви е все по-трудно да се чувстват удобно, когато сте легнали, особено през нощта. Трябва да избягвате да спите по гръб през втората половина на бременността, така че започнете да практикувате някои нови позиции от сега. Това е така, защото теглото на матката ви ще натисне основните вени, които връщат кръвта в сърцето ви, което може да доведе до замаяност, ниско кръвно налягане и евентуално намаляване на притока на кръв към матката. В идеалния случай легнете от лявата страна, въпреки че вие или вашето бебе няма да пострадате ако лежите на дясната си страна. Подобряването на притока на кръв към плацентата помага на бъбреците да елиминират течности и отпадъчни продукти. Не се притеснявайте, ако се събудите и откриете, че лежите на гърба си.

Фокусирай се върху бебето ви

Моментите, в които можете да се съсредоточите тихо върху вашето бебе, са ценни възможности за свързване и чудесен начин да се отпуснете. Може да опитате да визуализирате вашето бебе, което плува в амниотичната течност.

Опитайте  позата „пеперуда“ с, при която стъпалата на краката са опрени заедно. Поставете ръцете си върху корема и масажирайте бебето си с различни движения. Мислете за вашето бебе и поемайте дълбоко въздух с всеки дъх.

Попитайте лекар

Докторът ви е страхотен, но винаги бърза. Как да го накарате да отговори на въпросите ви?