135 ден от бременността

Вие сте в 19 седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе все повече използва ръцете и краката си, за да проучи обкръжението си. Всички крайници имат пълен и безпрепятствен обхват на движения, а пръстите са особено чувствителни. Повечето движения са рефлексни реакции на този етап. Удобно плаващо в пълната с течност амниотична торбичка, вашето бебе е почти напълно съставено от вода.

Тъй като водата може да се движи през кожата и бебето плува в амниотичната течност, нейното водно съдържание е наистина високо, почти 90 процента. Тъй като кожата на бебето ви се сгъстява и става по-малко пропусклива, а бъбреците му по-добре регулират количеството на загубата на вода в урината, делът й на водата ще намалее до 70 процента при раждането и отново до около 60 процента на възраст от 10 години, тъй като бъбречната функция продължава да се подобрява.

Течностите водят звукови вълни, но вътрешното ухо все още е незряло и ще бъдат нужни три седмици, преди бебето да може да се види надеждно плавно реагиране на звуци при сканиране. Тъй като и двете маточната стена и тъпанчетата на ухото стават по-тънки, то постепенно ще реагира на по-високи честоти и по-тихи звуци.

Фокусирай се върху бебето ви:

Плацентата превиа е състояние, при което плацентата частично покрива (незначителна) или изцяло покрива (основна) шийката на матката. При голяма плацента превиа -бебето не може да се роди вагинално. Голямата/основна плацента превиа представлява висок риск от тежко кървене, било в по-късните етапи на бременността, или по време на реалното раждане , което се третира като извънредна ситуация.

Ако при вашето 20-седмично сканиране се открие ниско разположена плацента, може да ви бъде предложено друго сканиране на около 34 седмици. Плацентата може да се придвижи нагоре, тъй като матката расте и на около 34 седмици вече да не е ниска. При голяма плацента превиа, може да бъдете приети в болницата за почивка и наблюдение към края на бременността.

Всъщност