Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 19 седмица и 2 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе все повече използва ръцете и краката си, за да проучи обкръжението си. Всички крайници имат пълен и безпрепятствен обхват на движения, а пръстите са особено чувствителни. Повечето движения са рефлексни реакции на този етап. Удобно плаващо в пълната с течност амниотична торбичка, вашето бебе е почти напълно съставено от вода.

Тъй като водата може да се движи през кожата и бебето плува в амниотичната течност, нейното водно съдържание е наистина високо, почти 90 процента. Тъй като кожата на бебето ви се сгъстява и става по-малко пропусклива, а бъбреците му по-добре регулират количеството на загубата на вода в урината, делът й на водата ще намалее до 70 процента при раждането и отново до около 60 процента на възраст от 10 години, тъй като бъбречната функция продължава да се подобрява.

Течностите водят звукови вълни, но вътрешното ухо все още е незряло и ще бъдат нужни три седмици, преди бебето да може да се види надеждно плавно реагиране на звуци при сканиране. Тъй като и двете маточната стена и тъпанчетата на ухото стават по-тънки, то постепенно ще реагира на по-високи честоти и по-тихи звуци.

Фокусирай се върху бебето ви:

Плацентата превиа е състояние, при което плацентата частично покрива (незначителна) или изцяло покрива (основна) шийката на матката. При голяма плацента превиа -бебето не може да се роди вагинално. Голямата/основна плацента превиа представлява висок риск от тежко кървене, било в по-късните етапи на бременността, или по време на реалното раждане , което се третира като извънредна ситуация.

Ако при вашето 20-седмично сканиране се открие ниско разположена плацента, може да ви бъде предложено друго сканиране на около 34 седмици. Плацентата може да се придвижи нагоре, тъй като матката расте и на около 34 седмици вече да не е ниска. При голяма плацента превиа, може да бъдете приети в болницата за почивка и наблюдение към края на бременността.

Всъщност

Някои бременните жени вярват, че ако не пие достатъчно вода, това ще направи бебето им мръсно! Въпреки че е важно да се поддържате оптимално хидратирани по време на бременност, амниотичната течност не се влияе от това, което пиете.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

134 ден от бременността

Previous article

136 ден от бременността

Next article