Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 19 седмица и 4 дни. Бебето ви днес::

Появата на главата на бебето ви все още е доминирана от високо и изразено чело поради бързо нарастващия мозък. Челюстта може да изглежда малка, но с увеличаването на зъбите и разширяването й, тя удължава и променя пропорцията си. Основите вече са положени за зъбите на бебето – както на млечните зъби, така и на постоянните, които ще последват. Зъбните пъпки на вашето бебе, които ще образуват зъбите му, вече са на мястото си в челюстта.

 

Всичките зъби на бебето – и  млечните зъби и основните му постоянни зъби- започват развитието си под венците, докато то се развива в матката ви. Млечните зъби пъпки започват да се развиват в осма гестационна седмица от бременността и до тази седмица се образуват всички пъпки.

Първите млечни зъби, които се втвърдяват като натрупват калция, са централните зъбци, а последните са задните кътници –  около 19 седмица. Короната на всеки млечен зъб не завършва развитието си до след раждането и завършването на корените ще отнеме, докато детето ви не навърши почти три години. Пъпките за постоянните зъби започват да се образуват между 14-та и 20-та гестационна седмица. Те лежат по-дълбоко от тези за млечните зъби и по-близо до вътрешния ръб на челюстта и венците.

Млечните зъби на вашето бебе ще започнат да се промъкват към повърхността на венеца  от около 6 до 8 месеца и ще има пълен комплект млечни зъби до 2-годишна възраст.

Чувство за гъвкавост

Упражненията за стречинг и гъвкавост трябва да бъдат обичайна част от вашата фитнес програма през цялото време, но особено по време на бременност. Гъвкавостта позволява на мускулите да работят по-ефективно, облекчава стягането, помага за предотвратяване на спазмите и води до подобряване на баланса и позата ви. Разтягането също може да ви помогне да се чувстват уверени и спокойни, особено ако упражненията са комбинирани с дълбоко дишане. Гъвкавост може да се поддържа или подобрява по време на бременност чрез извършване на серия от упражнения, които да разтягат мускулите ви по безопасен и ефективен начин.

Всъщност:

Феталният алкохол синдром води до сериозни проблеми с устната кухина и зъбите при бебето. По-малките зъби, които имат слаб емайл, са само една от многото неприятни последици от това състояние.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):