58 ден от бременността

Вие преминавате през 9 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 8 гестационна седмица и два дни или това е 58 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Ръцете на бебето и краката постепенно се развиват и се образуват от хрущял, а не кост на този ранен етап. В центъра наляво се виждат тънките разклонения, които ще станат пръсти. Ребрата са на заден план.

Как ще изглежда бебето ви?

Неговите уникални черти на лицето са на път да се оформят тази седмица. Ако ви се направи сканирате тази седмица, ще е възможно да разпознаете няколко от чертите на лицето на бебето ви. Клепачите му се сливат и ще останат затворени до около 26-та седмица. Устните вече са се образували и с околната кожа ще има голяма концентрация на нервите. Мускулният език възниква от основата на устата на бебето, но ще бъде необходимо да минат още две седмици преди да се появят първите вкусови рецептори. Твърдото небце, което образува покрива на устата, възниква от два „пласта“, които започват да растат, по една от всяка страна, под езика; тези пластове ще се свържат хоризонтално,позволявайки на езика да падне в устата. Веднъж като се съединят, преградата на носа расте надолу, за да ги посрещне. Малките зъбни пъпки на бебето ви са на място и това е критично за адекватното развитие на челюстта. Един клон на зъбни пъпки ще формира