Прегледана и обновена на 09-11-2020

Днес започвате 9 гестационна седмица от бременността. Вие сте точно в 8 гестационна седмица и един ден или това е 57 ден от бременността.

Вашето бебе днес

На този ранен етап от бременността плацентата е много по-голяма от плода. Ембрионът може да се види в амниотичната торбичка. Не всички бременни жени имат неутолим глад през бременноста, но много жени намират промяна в техните предпочитания към храната.

Когато става въпрос за бременност, изглежда тялото ви знае от какво имате нужда. Експертите не са сигурни как това се случва, но изглежда тялото ви има естествени защитни механизми; някои храни не са добри за развиващото се бебе, така че тялото ви кара да стоите далеч от тях. Тялото ви може да е с дефицит на хранителни вещества, така че вие жадувате за определени храни, които ще ви ги осигурят. Изведнъж не можете да понасяте мисълта за храни и напитки, които винаги сте обичали и копнеете за неща, които никога не сте харесвали, или пък копнеете за странни комбинации от храни. Отвращаването и глада често са свързани с гадене. Често се случва да изключите мазните храни от храната си дори да не харесвате вкуса или миризмата на кафе или чай, цигари и алкохол.

Често се иска силно похапване на храни като туршия, което може да се дължи на факта, че вкусовите ви рецептори се променят по време на бременност. (вижте 66 ден от бременността) Трябва да се опитате да се храните здравословно, а има няколко храни, които трябва да се избягват.

Фокус върху татковците

Отговорността на бъдеща майка е огромна и тя играе домакин на детето за 9 месеца, определено партньорът ви трябва да направи така че да получите всичко, което ви трябва. Ефективно предупреждение към татковците: жена ви може да огладнее и да поиска нещо, когато магазините са затворени. Подсигурете се! Купете сладолед, чипс или шоколад и ги дръжте под ръка.

Попитайте диатолог

Да спрете ли да добавяте сол към храната си? Не е необходимо да се ограничи приема на сол, но не трябва да се надвишава препоръчителната доза от 6 г на ден. По време на бременност, кръвта и други телесни течности се разширяват почти с до 50 процента, което изисква допълнителна вода и сол. По-голямата част от солта в диетата идва от преработени храни, не от солта, която добавяте вие. За да управлявате приема, яжте безсолни храни, които сами приготвяте и добавяте сол според своя собствен вкус.

Ако ви връхлети неистовото желание да похапнете сладолед, опитайте се да се ограничите в една лъжица, а не в цялата кофичка. Сдвоете го с пресни плодове за здравословна комбинация.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!