57 ден от бременността

Днес започвате 9 гестационна седмица от бременността. Вие сте точно в 8 гестационна седмица и един ден или това е 57 ден от бременността.

Вашето бебе днес

На този ранен етап от бременността плацентата е много по-голяма от плода. Ембрионът може да се види в амниотичната торбичка. Не всички бременни жени имат неутолим глад през бременноста, но много жени намират промяна в техните предпочитания към храната.

Когато става въпрос за бременност, изглежда тялото ви знае от какво имате нужда. Експертите не са сигурни как това се случва, но изглежда тялото ви има естествени защитни механизми; някои храни не са добри за развиващото се бебе, така че тялото ви кара да стоите далеч от тях. Тялото ви може да е с дефицит на хранителни вещества, така че вие жадувате за определени храни, които ще ви ги осигурят. Изведнъж не можете да понасяте мисълта за храни и напитки, които винаги сте обичали и копнеете за неща, които никога не сте харесвали, или пък копнеете за странни комбинации от храни. Отвращаването и глада често са свързани с гадене. Често се случва да изключите мазните храни от храната си дори да не харесвате вкуса или миризмата на кафе или чай, цигари и алкохол.

Често се иска силно похапване на храни като туршия, което може д