59 ден от бременността

Вие преминавате през 9 седмица от бременността. Днес сте точно в 8 гестационна седмица и три дни или това е 59 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Развитието на бебето продължава и за няколко дни очите на бебето са се развили от леки неравности в ясни пъпчици, от всяка страна на лицето. Лицето се развива бързо на този етап и сърдечния ритъм на бебето ви ще се чуе на ултразвуково сканиране.

Има още няколко гестационни седмици преди хормона на бременността, отговорен за сутрешните ви неразположения, да започне да намалява като количества. Може би се чудите кога ще се събудите и вече няма да се чувствате болна. Нивата на човешкия хорионгонадотропин, които могат да бъдат отговорни за чувството на сутрешно гадене ще спадне след около три седмици и повечето жени ще започнат да се чувстват много по-добре след това. За някои жени неразположенията може да продължат и след това. Гаденето, което се случва ежедневно,особено ако е свързано с умора, може да бъде много изтощаващо, така че се опитайте да си спомните, че е временно. Нормално е да имате сутрешно гадене и трябва да можете да задържате поне някои храни и течности. Въпреки това, за малка част от бременни жени—около 1% – повръщането е тежко, настъпва редовно и трайно за пери