Прегледана и обновена на 10-11-2020

Вие преминавате през 9 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 8 гестационна седмица и пет дни или това е 58 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Развитието на долните крайници на бебето винаги изостава леко пред това на горните крайници. Коляното още не е образувано.

Разбираемо е, че бременността ще бъде постоянно в главата ви. Опитайте се да намерите начини да съобщите това на партньора си. В момент, когато искате да се чувствате близо до партньора си, можете да откриете, че връзката ви се променя и може да е изпълнена с много проблеми. Често мъжете казват, че техните бременни партньорки са по-чувствителни и реагират на нещата по различен начин и може да е трудно да се справят с това. Вашата връзка неизбежно ще се промени – да преминете през бременността е много значима и не лека задача, но докато продължавате да общувате, ще можете да се подкрепяте един друг. В ранните етапи на бременността, за вашия партньор може да се окаже трудно да свикне с факта, че очаквате бебе. Физическите промени в тялото ви няма да са видими на този етап и той все още ще може да види бебето ви само на скенер. Обратно, ще бъдете много наясно с бременността и че претърпявате много физически и емоционални промени. Партньорът ти може да се нуждае от повече време, отколкото вие, за да се приспособи към идеята да стане родител. Той може да се интересува от практически въпроси, като промените в начина ви на живот и финансовите последици от това да имате бебе. Говоренето открито един с друг може да помогне и на двамата да се справите с всички предизвикателства на така важния период. Ако сте казали на семейството и близките си приятели за забременяването, цялото внимание може да е върху вас. Партньорът ви може да се чувства изоставен и това е нещо, което често причинява проблеми с напредването на бременността и след като бебето пристигне. Отделете време да разберете притесненията на партньора си и да потърсите начини да го включите повече в бременността, ако това е, което той иска. Ако имате поддържаща мрежа от приятели, насърчавайте го да прекарват времето си с мъжки приятели, които са  с опит в бащинството.

Подкрепяйте се, докато и двамата преминавате през различните емоции, свързани с това да станете родители. Не губете от поглед връзката си и се разбирайте взаимно.

Попитайте мама

Притеснявате се, че няма да имате място в малкия ни апартамент, но има ли възможност да купите къща, докато сте бременна? Една по-голяма покупка сега би ви причинила стрес, но би нарушила сериозно и руслото на финансовата ви сигурност. Не забравяйте, че малките бебета имат много малко нужди, освен да бъдат сладки, обичани и стимулирани, както и малко принадлежностите, които смятате, че ще са ви потребни, нищо голямо не е ненужно. Ако имате място за креватче, количка, чекмедже за дрехите на бебето си, и ъгъл за играчки, ще се оправите дори в по-малко пространство за доста време напред.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

60 ден от бременността

Previous article

62 ден от бременността

Next article