61 ден от бременността

Вие преминавате през 9 гестационна седмица от бременността. Днес сте точно в 8 гестационна седмица и пет дни или това е 58 ден от бременността.

Вашето бебе днес

Развитието на долните крайници на бебето винаги изостава леко пред това на горните крайници. Коляното още не е образувано.

Разбираемо е, че бременността ще бъде постоянно в главата ви. Опитайте се да намерите начини да съобщите това на партньора си. В момент, когато искате да се чувствате близо до партньора си, можете да откриете, че връзката ви се променя и може да е изпълнена с много проблеми. Често мъжете казват, че техните бременни партньорки са по-чувствителни и реагират на нещата по различен начин и може да е трудно да се справят с това. Вашата връзка неизбежно ще се промени – да преминете през бременността е много значима и не лека задача, но докато продължавате да общувате, ще можете да се подкрепяте един друг. В ранните етапи на бременността, за вашия партньор може да се окаже трудно да свикне с факта, че очаквате бебе. Физическите промени в тялото ви няма да са видими на този етап и той все още ще може да види бебето ви само на скенер. Обратно, ще бъдете много наясно с бременността и че претърпявате много физически и емоционални промени. Партньорът ти може да се нуждае от повече време, отколкото вие, за да се