189 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица. Бебето ви днес:

Ако наблюдавате бебето си на скенер, то може да изглежда доста емоционално. Вашето мъниче често прави странни и забавни движения в матката. Сякаш практикува всеки тип изражение на лицето в подготовка за след раждането, когато това  ще бъде един от инструментите, които използва, за да съобщава своите нужди и емоции.

Докато се потапяте в релаксираща вана, това е невероятна гледка към вашето бебе, движещо се и разтящо  корема ви. Коремът е чудесно нещо. Вече се е променил толкова много през последните 27 седмици и ще продължи да расте, докато не родите.  Когато бебето ви рита и се обръща, отделете време да погледнете надолу, и може да сте в състояние да видите как се движи или дори да видите отпечатъка на крака, както ви рита.

Докато си вземате вана, е добър момент да гледате корема си-може да откриете, че вашето бебе е по-активно по това време, защото сте спокойни- и можете да отделите време, за да наблюдавате движенията му. Дръжте партньора си включен, когато бебето ви е активно, като го насърчи да се докосва до корема ви. Да гледате как бебето ви се движи е чудесно. Дори може да пропуснете постоянно разширяващия се и активен корем, след като вече не сте бременна.

Попитайте лекар:

Измерването на корема ви е същото от три седмици. Защо не расте бебето?

При бременност коремът се измерва, за да се установи височината на горната част на матката, което показва как бебето расте. Важно е да знаете дали един и същ човек ви измерва, тъй като има елемент на субективност в зависимост от техниката, която използва лекарят. В началото на бременността не е необходимо да се измерва, защото това не дава индикация за растежа на плода, но след 26 седмици растежът може да бъде оценен по този начин Обаче, дори и със собствената си диаграма на растежа и с един и същ  измерващ, оценката на растежа на вашето бебе все още не може да бъде 100 процента точна. Ако има някакви притеснения, Вашият лекар може да назначи ултразвук, за да разбера защо измерв