Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 27 седмица. Бебето ви днес:

Ако наблюдавате бебето си на скенер, то може да изглежда доста емоционално. Вашето мъниче често прави странни и забавни движения в матката. Сякаш практикува всеки тип изражение на лицето в подготовка за след раждането, когато това  ще бъде един от инструментите, които използва, за да съобщава своите нужди и емоции.

Докато се потапяте в релаксираща вана, това е невероятна гледка към вашето бебе, движещо се и разтящо  корема ви. Коремът е чудесно нещо. Вече се е променил толкова много през последните 27 седмици и ще продължи да расте, докато не родите.  Когато бебето ви рита и се обръща, отделете време да погледнете надолу, и може да сте в състояние да видите как се движи или дори да видите отпечатъка на крака, както ви рита.

Докато си вземате вана, е добър момент да гледате корема си-може да откриете, че вашето бебе е по-активно по това време, защото сте спокойни- и можете да отделите време, за да наблюдавате движенията му. Дръжте партньора си включен, когато бебето ви е активно, като го насърчи да се докосва до корема ви. Да гледате как бебето ви се движи е чудесно. Дори може да пропуснете постоянно разширяващия се и активен корем, след като вече не сте бременна.

Попитайте лекар:

Измерването на корема ви е същото от три седмици. Защо не расте бебето?

При бременност коремът се измерва, за да се установи височината на горната част на матката, което показва как бебето расте. Важно е да знаете дали един и същ човек ви измерва, тъй като има елемент на субективност в зависимост от техниката, която използва лекарят. В началото на бременността не е необходимо да се измерва, защото това не дава индикация за растежа на плода, но след 26 седмици растежът може да бъде оценен по този начин Обаче, дори и със собствената си диаграма на растежа и с един и същ  измерващ, оценката на растежа на вашето бебе все още не може да бъде 100 процента точна. Ако има някакви притеснения, Вашият лекар може да назначи ултразвук, за да разбера защо измерването, наречено вашата капиталова височина, не се е променило.

Фокусирай се върху татковците:

И той ли е уморен?

Да забременеете е по-уморително, отколкото повечето жени очакват. През третото тримесечие, пикочния мехур на партньорката ви е под натиск и това може да доведе до това тя да се събуди през нощта, за да използва банята. Размерът на корема започва да става неудобен и за нея може да бъде трудно да намери спокойна позиция за спане. Другите промени, през които преминава, като изместването на вътрешните органи, променените нива на хормоните и т.н., могат да допринесат за нейното безпокойство. И ако тя има проблеми със съня, вероятно и вие ще бъдете обезпокоени. Крайният резултат е, че и двамата се чувствате постоянно уморени.

За съжаление няма отговор. Местенето от леглото може да помогне, но така ще прекарвате малко време, за да се отпуснете заедно преди сън, което също е важно за връзката ви. В крайна сметка, нарушените модели на съня ще станат част от нормата и за двама ви. Няма бърза корекция на този проблем, но това може да намали драстично социалния ви живот вечер.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

188 ден от бременността

Previous article

190 ден от бременността

Next article