191 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 2 дни. Бебето ви днес: Бебето ви може да изглежда щастливо днес. Бебетата се усмихват и правят гримаси, бръчкат челата си и си избутат езичета. Много от тези поведения стават все по-очевидни сега, тъй като 3D ултразвукът е предоставил уникална възможност за тяхното проучване.

Вашето бебе вече е разработило цикъл на сън и будуване, много подобен на този, който ще има в дните и седмиците след раждането. Прозяванията на вашето бебе, до този момент се случват само от време на време като едно събитие, но сега те стават все по-повтарящи се, като няколко прозявки следват една след друга. Рефлексите за преглъщане на вашето бебе са разработени на 25 седмици, но все пак трябва да бъдат много по-добре координирани.

Дихателните движения на бебето са жизненоважни за нормалното развитие на белодробната тъкан. Вашето бебе не диша амниотична течност в белите дробове.          Те са пълни с течност, произвеждана от самата белодробна тъкан, и тъй като се практикуват дихателни движения, малки количества се изхвърлят. С всеки дъх диафрагмата натиска надолу, а гръдната стена се движи, докато ларинкса се отпуска, което позволява на течността да избяга. Само малка част (0,5 процента) от течността в белия дроб се изплюва при всеки дъх. Това се сравнява с пета (20 процента) от въздуха в белите дробове, движещи се в и излиза с всяко движение на дишането.

 

Бебето ви диша от няколко седмици, но досега моделът е бил малко случаен. Сега, дишането на бебето става по-ритмично.

Фокусирай се върху храненето:

Изгаряне на калории

По време на бременност тялото ви ще съхранява мазнините предимно в бедрата, дупето и корема- за да се гарантира, че ще има достатъчно енергия за бебето ви да расте. Обикновено тялото разчита на глюкоза за енергия, но в средата и късната бременност, хормонални и метаболитни промени улесняват използването на мазнини като източник на енергия. Ако се упражнявате редовно без добавяне на калории, може да се намали количеството на съхранени