Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 27 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе се прозява по все по-координиран начин сега с един прозявка, често следваща друга. Може да изглежда така, сякаш на ехографското изображение се показват пръстите в долния десен ъгъл, но всъщност е крак, които почти се вдигна до устата.

Бременността е тема, за която всеки има мнение, което иска да сподели с вас, независимо дали ви харесва или не. Въпреки че може да сте станали много горди и защитаващи корема си, може да бъде изключително дразнещо, ако други хора се натрапват на вас. Може да откриете, че всеки има мнение за бременността ви и какво трябва и не трябва да се прави, за да останете здрави. Някои жени намират цялото внимание успокояващо, но други го намират за разочароващо или задушаващо. Ако сте човек, който намира съветите за трудни за възприемане, опитайте се да запомните, че хората имат добра цел.

 

Разбира се, това е вашето тяло и ще направите това, което е най-добре за вас и вашето бебе. Ако всичко това става твърде нахално, опитайте да говорите с основните нарушители, често партньор, майка или близка приятелка. Обяснете, че се познавате най-добре и че сте наясно какво трябва и не трябва да правите, докато сте бременна и следвате съветите на вашите лекари. Благодарете им за приноса им и ги уверявате, че се грижите добре за себе си и бебето си.

 

По-обилно изпотяване:

Да не би да усещате, че се изпотявате доста интензивно? Да бъдете бременна може да ви накара да се чувствате по-изпотени от обикновено, не на последно място защото ще  произвеждате повече пот от преди-въпреки че е малко вероятно някой друг да забележи. Увеличение има и на вагиналния секрет и не е нещо, от което да се притеснявате, но ако мирише зле или е с жълтеникав или зеленикав цвят, може да имате инфекция, така че вижте вашия лекар. За да остане мириса сладък:

Взимайте душ или вана редовно и всеки път си слагайте дезодорант. Вземете удобни кърпички с вас, за да останете свежи през целия ден.

Използвайте спрейове за тяло и лосиони, ако обичайният ви аромат не мирише “добре”: те са склонни да бъдат по-леки и е по-малко вероятно да причинят главоболие.

Избягвайте да носите тесни дрехи: носете свободни дрехи от естествени тъкани, които абсорбират потта и позволяват на кожата да диша.

Носете памучно бельо и го сменяйте по-често, ако е необходимо.

Изберете парфюма, който ползвате много внимателно, тъй като може да откриете, че някои аромати, дори и тези, които сте свикнали да носите, ви карат да се чувствате зле по време на бременност.

Фокусирай се върху вашето здраве:

Правете проверка на кръвното налягане

Около 8% от жените имат проблеми с високо кръвно налягане по време на бременност. Високото кръвно налягане може да бъде причинено от прееклампсия , сериозно състояние, което също води до протеин в урината. Прееклампсията може да засегне черния дроб и бъбреците и, ако не се лекува,  може да доведе до еклампсия или гърчове. Ако имате прееклампсия, вашият лекар ще проследява внимателно кръвното Ви налягане. Високото кръвно налягане може да повлияе и на Вашето бебе, така че може да се препоръча лекарство. Не спирайте лекарството без доктора ви да е разрешил.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!