192 ден от бременността

Вие сте в 27 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе се прозява по все по-координиран начин сега с един прозявка, често следваща друга. Може да изглежда така, сякаш на ехографското изображение се показват пръстите в долния десен ъгъл, но всъщност е крак, които почти се вдигна до устата.

Бременността е тема, за която всеки има мнение, което иска да сподели с вас, независимо дали ви харесва или не. Въпреки че може да сте станали много горди и защитаващи корема си, може да бъде изключително дразнещо, ако други хора се натрапват на вас. Може да откриете, че всеки има мнение за бременността ви и какво трябва и не трябва да се прави, за да останете здрави. Някои жени намират цялото внимание успокояващо, но други го намират за разочароващо или задушаващо. Ако сте човек, който намира съветите за трудни за възприемане, опитайте се да запомните, че хората имат добра цел.

 

Разбира се, това е вашето тяло и ще направите това, което е най-добре за вас и вашето бебе. Ако всичко това става твърде нахално, опитайте да говорите с основните нарушители, често партньор, майка или близка приятелка. Обяснете, че се познавате най-добре и че сте наясно какво трябва и не трябва да правите, докато сте бременна и следвате съветите на вашите лекари. Благодарете им за приноса им и ги уверявате, че се грижите добре за себе си и бебето си.

 

По-обилно изпотяване:

Да не би да усещате, че се изпотявате доста интензивно? Да бъдете бременна може да ви накара да се чувствате по-изпотени от обикновено, не на последно място защото ще  произвеждате повече пот от преди-въпреки че е малко вероятно някой друг да забележи. Увеличение има и на вагиналния секрет и не е нещо, от което да се притеснявате, но ако мирише зле или е с жълтеникав или зеленикав цвят, може да имате инфекция, така че вижте вашия лекар. За да остане мириса сладък:

Взимайте душ или вана редовно и всеки път си слагайте дезодорант. Вземете удобни кърпички с вас, за да останете свежи през целия ден.

Използвайте спрейов