Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 18 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Закотвено към плацентата от пъпната връв, бебето ви плува в околоплодната течност. Матката ви осигурява топла, защитена среда за вашето бебе с много място за придвижване в близките безтегловни условия.  С приближаването към половината от вашата бременност, ще продължите да бъдете изумени, че има бебе, което расте във вас! Това, което някога е било малък пакет от клетки – сега изглежда почти напълно оформено дете и вие ще продължите да бъдете изумени, че вие и вашият партньор сте направили това бебе и че този невероятен процес се случва именно в тялото ви.

 

След като почувствате, че Вашето бебе се движи (вижте 19 Седмици и 3 Дни) в рамките на следващите няколко седмици, привързаността към него вероятно ще нарасне още повече. Въпреки че понякога може да имате някои тревога и страхове, опитайте се да се отпуснете и да се насладите на бременността си – тя ще свърши, преди да се усетите.

Фокусирай се върху здравето си:

  • Всичко ви е като в мъгла:

Задържане на вода по време на бременност може да засегне очите ви. Както лещата, така и роговицата могат да станат по-дебели и може да има увеличение на течността в очната ябълка, което причинява натиск и замъглено зрение. Това обикновено се решава след раждането от само себе си. Упражняването на флуида да се движи и да се избягва носенето на контактни лещи, може да помогне. Уведомете Вашия лекар, ако имате проблеми със зрението.

Попитайте лекар:

Имате кариера с власт и отговорности и едва ли сте имали време да мислите за бебето, откакто сте бременна. Това ще ви попречи ли да се сближавате с детето?

Дори ако работите на пълен работен ден, докато сте бременна, това не трябва да има отрицателен ефект върху връзката ви с бебето. С растежа на вашето бебе, вероятно ще откриете, че започвате да развивате връзка с вашия “корем”, докато очаквате движенията на бебето и може би дори ще се хванете как говорите с него. Уверете се, че планирате достатъчно време за отпуск по майчинство преди дата на термина, тъй като това ви дава време за практическа и емоционална подготовка, както и време за почивка.

Има някои доказателства, които предполагат, че твърде много стрес при майката може да повлияе на развитието на мозъка на нероденото й бебе (вижте 16 Седмици и 3 Дни). Това подчертава колко е важно да се гарантира, че имате редовни възможности да се отпуснете по време на бременност и така, ако работата ви е стресираща, може би това би бил много добър момент да преразгледате приоритетите си.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съо