127 ден от бременността

Вие сте в 18 седмица и 1 ден. Бебето ви днес:

Закотвено към плацентата от пъпната връв, бебето ви плува в околоплодната течност. Матката ви осигурява топла, защитена среда за вашето бебе с много място за придвижване в близките безтегловни условия.  С приближаването към половината от вашата бременност, ще продължите да бъдете изумени, че има бебе, което расте във вас! Това, което някога е било малък пакет от клетки – сега изглежда почти напълно оформено дете и вие ще продължите да бъдете изумени, че вие и вашият партньор сте направили това бебе и че този невероятен процес се случва именно в тялото ви.

 

След като почувствате, че Вашето бебе се движи (вижте 19 Седмици и 3 Дни) в рамките на следващите няколко седмици, привързаността към него вероятно ще нарасне още повече. Въпреки че понякога може да имате някои тревога и страхове, опитайте се да се отпуснете и да се насладите на бременността си – тя ще свърши, преди да се усетите.

Фокусирай се върху здравето си:

  • Всичко ви е като в мъгла:

Задържане на вода по време на бременност може да засегне очите ви. Както лещата, така и роговицата могат да станат по-дебели и може да има увеличение на течността в очната ябълка, което причинява натиск и замъглено зрение. Това обикновено се решава след раждането от само себе си. Упражняването на флуида да се движи и да се избягва носенето на контактни лещи, може да помогне. Уведомете Вашия лекар, ако имате проблеми със зрението.

Попитайте лекар:

Имате кариера с власт и отговорности и едва ли сте имали време да мислите за бебето, откакто сте бременна. Това ще ви попречи ли да се сближавате с детето?

Дори ако работите на пълен работен ден, докато сте бременна, това не трябва да има отрицателен еф