126 ден от бременността

Вие сте в 18 седмица. Бебето ви днес: Подобно на собственото Ви ухо, ухото на бебето е съставено от мек и гъвкав хрущял. Въпреки че на този етап външното ухо е добре развито, вътрешните структури няма да бъдат достатъчно зрели, за да позволят на вашето бебе да чува за около  още пет седмици.

 

Момче или момиче?

Вие и вашият партньор може да искате да започнете да мислите за това, дали искате да разберете какво ще е мъничето ви. Полът на вашето бебе сега трябва да бъде видим на ултразвуково сканиране, но може да не го видите още няколко седмици.

Дали вашето бебе се развива в момче или момиче зависи от наличието или отсъствието на Y хромозома. Мъжките са XY и Y хромозомата инструктира репродуктивните жлези (гонади) да станат тестиси. Те произвеждат тестостерон и други хормони, които инхибират развитието на женските органи и от своя страна стимулират нормалното развитие на външните мъжки гениталии.

Ако няма Y хромозома, гонадът става яйчник и вътрешните гениталии са женски по подразбиране. При женският индивид матката се образува първо и влагалището се удължава нагоре, за да я посрещне. Някои бременни жени ще искат да отложат закупуването на пълен комплект дрехи за бебето, докато не узнаят пола.

Помислете за пола:

Много жени имат силно мнение за това дали искат да открият пола на бебето си на ултразвука 20 седмици, но други са раздвоени. Поговорете и с вашия партньор и се опитайте да постигнете консенсус по въпроса. Ако решите да почакате и да разберете пола на детето при раждането – купете дрешки в неутралните жълто и зелено и изберете две любими имена – едното за момче, а другото за момиче.

Когато един човек във връзка иска нещо, което е в противоречие с това, което иска неговият партнь