Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 18 седмица. Бебето ви днес: Подобно на собственото Ви ухо, ухото на бебето е съставено от мек и гъвкав хрущял. Въпреки че на този етап външното ухо е добре развито, вътрешните структури няма да бъдат достатъчно зрели, за да позволят на вашето бебе да чува за около  още пет седмици.

 

Момче или момиче?

Вие и вашият партньор може да искате да започнете да мислите за това, дали искате да разберете какво ще е мъничето ви. Полът на вашето бебе сега трябва да бъде видим на ултразвуково сканиране, но може да не го видите още няколко седмици.

Дали вашето бебе се развива в момче или момиче зависи от наличието или отсъствието на Y хромозома. Мъжките са XY и Y хромозомата инструктира репродуктивните жлези (гонади) да станат тестиси. Те произвеждат тестостерон и други хормони, които инхибират развитието на женските органи и от своя страна стимулират нормалното развитие на външните мъжки гениталии.

Ако няма Y хромозома, гонадът става яйчник и вътрешните гениталии са женски по подразбиране. При женският индивид матката се образува първо и влагалището се удължава нагоре, за да я посрещне. Някои бременни жени ще искат да отложат закупуването на пълен комплект дрехи за бебето, докато не узнаят пола.

Помислете за пола:

Много жени имат силно мнение за това дали искат да открият пола на бебето си на ултразвука 20 седмици, но други са раздвоени. Поговорете и с вашия партньор и се опитайте да постигнете консенсус по въпроса. Ако решите да почакате и да разберете пола на детето при раждането – купете дрешки в неутралните жълто и зелено и изберете две любими имена – едното за момче, а другото за момиче.

Когато един човек във връзка иска нещо, което е в противоречие с това, което иска неговият партньор, може да възникне напрежение. Ако  искате да разберете пола на бебето си, но партньорът ви не иска да го направи –  и двамата се опитайте да обясните причините ви: може вие да чувствате, че познаването на пола на детето ще ви помогне по-добре да се подготвите за раждането, както емоционално, така и на практика, а пък партньорът ви може да иска изненадващия елемент  и тръпката от откриването на пола на бебето при раждането.

Говорете открито и се надяваме, че ще можете да постигнете споразумение. Опитайте се да не позволите на проблема да излезе от контрол и да помислите за връщане назад и отстъпване, ако е необходимо. Важно е да се почувствате обединени в този специален момент. Може да откриете, че никой от вас не се чувства толкова силен, когато започнете да говорите. Можете да се съгласите да разберете, но не казвайте на никого. Ако разберете, не забравяйте, че резултатът не е 100 процента точен.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!