143 ден от бременността

Вие сте в 20 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

Клепачите все още са спуснати, за да защитят развиващите се очи от любопитните пръсти. Дълбоко в мозъка, връзките започват да се формират, за да се свържат сетивата с тези области в мозъка, които са в състояние да обработват информация.

Част от това да не знаеш какъв е полът на бебето, е да се опитваш да предвидиш какво може да е, но и да се подготвиш другите да правят същото. Ако вие и вашият партньор решите да не разбирате пола на бебето си на 20-седмичното сканиране, познавателните игри ще започнат и хората ще ви заливат с предположения за това какво бебе мислят, че ще имате. Може би вашият собствен инстинкт е най-доброто от всички: в едно проучване, което е поискало от жените да отгатнат пола на бебето си, 71 процента от бъдещите майки са се досетили правилно..

Ако искате да изпробвате няколко стари начина за отгатване на пола, помислете за тях:

  • Помолете някой да завърже златен пръстен на струна и да го постави над корема ви, за да се разпознае пола. Ако се люлее от едната на другата страна или назад и напред, ще е момче, а ако се върти в кръгова ос, ще имате момиче.
  • Имате повече коса от обикновено? Очевидно, според старите вярвания, по-вероятно е да носите момче.
  • Ако сърдечната честота на вашето бебе е по-бърза от 140 удара в минута, ще имате момиче ( вижте 16 седмица и 4 дни).
  • Жадувате за захар, подправки и всичко сладко: ще е момиче. Кисели или солени храни показват, ще е момче.

Попитайте майка:

Аз исках момче, а ще е момиче. Как мога да се почувствам по-добре при това положение?

Може да е изключително разочароващо да разберете, че полът на вашето бебе е различен от това, което сте искали. Почувствах, че ще разочаровам съпруга си по някакъв начин, особено след като знаех, че иска син. Добрата новина е, че когато дъщеря ви се роди, двамата несъмнено ще се съсредоточите върху това да бъдете родители и ще бъдете омагьосани от бебешкия чар. Помнете, че все още не сте се запознали с новата си дъщеря и се опи