174 ден от бременността

Вие сте в 24 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Носът е добре оформен и в допълнение към редовното поглъщане на амниотичната течност  бебето ви я вдишва и издишва през всяка ноздра. Точно както възрастните правят, вашето дете ще е склонно да благоприятства дишането повече от през една ноздра, отколкото от другата.От този момент нататък бебетата растат с индивидуална скорост, която до голяма степен се влияе от техните гени. Пропорциите на тялото на вашето бебе стават много по-близки до тези на новородено бебе. До третия месец главата му възлиза на почти половината от общата му дължина. Сега главата, торса и краката на всеки един от тях са по една трета. При раждането главата на бебето ви ще бъде все още голяма пропорционално в сравнение с тази на възрастен, но тя ще бъде само една четвърт от общата му дължина.

Все още плодът е  много слаб и сега започва да попълва мазнни резерви. До този момент повечето бебета са приблизително еднакви по размер и тегло. Генетичните специфики все повече влизат в играта като  влияят на това колко бързо може да расте вашето бебе и дали неговият пълен потенциал за растеж в крайна сметка е достигнат.

Тъй като различните бебета все по-често се различават по размер от този етап от бременността, ултразвуковото датиране става по-малко точно при определяне на броя на седмиците, в  които сте в бременността. Най-доброто време до момента през бременността е между 11 и 14 седмици, когато просто се измерва дължината на плода отгоре надолу. 20-седмичното сканиране също датира много точно.

Всичко е в корема.

Ако коремчето ви е стегнато и обло, ще имате момиче. Истината е, че начинът, по който носите корема си, вероятно се определя от тонуса на коремните и маточните мускули, както и позицията на вашето бебе. Според тези стари съпруги има и други улики: ако сте напълнили  и лицето ви и е пълно и кръгло, ще имате момиче. Ако дясната ти гърда е по-голяма от лявата, това е за  момче и ако партньора ви напълнее – „определено“ ще имате момиче!<