Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 24 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Носът е добре оформен и в допълнение към редовното поглъщане на амниотичната течност  бебето ви я вдишва и издишва през всяка ноздра. Точно както възрастните правят, вашето дете ще е склонно да благоприятства дишането повече от през една ноздра, отколкото от другата.От този момент нататък бебетата растат с индивидуална скорост, която до голяма степен се влияе от техните гени. Пропорциите на тялото на вашето бебе стават много по-близки до тези на новородено бебе. До третия месец главата му възлиза на почти половината от общата му дължина. Сега главата, торса и краката на всеки един от тях са по една трета. При раждането главата на бебето ви ще бъде все още голяма пропорционално в сравнение с тази на възрастен, но тя ще бъде само една четвърт от общата му дължина.

Все още плодът е  много слаб и сега започва да попълва мазнни резерви. До този момент повечето бебета са приблизително еднакви по размер и тегло. Генетичните специфики все повече влизат в играта като  влияят на това колко бързо може да расте вашето бебе и дали неговият пълен потенциал за растеж в крайна сметка е достигнат.

Тъй като различните бебета все по-често се различават по размер от този етап от бременността, ултразвуковото датиране става по-малко точно при определяне на броя на седмиците, в  които сте в бременността. Най-доброто време до момента през бременността е между 11 и 14 седмици, когато просто се измерва дължината на плода отгоре надолу. 20-седмичното сканиране също датира много точно.

Всичко е в корема.

Ако коремчето ви е стегнато и обло, ще имате момиче. Истината е, че начинът, по който носите корема си, вероятно се определя от тонуса на коремните и маточните мускули, както и позицията на вашето бебе. Според тези стари съпруги има и други улики: ако сте напълнили  и лицето ви и е пълно и кръгло, ще имате момиче. Ако дясната ти гърда е по-голяма от лявата, това е за  момче и ако партньора ви напълнее – “определено” ще имате момиче!

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):