Прегледана и обновена на 29-10-2020

Вие сте в 25 седмица. Бебето ви днес:

Тук главата на бебето гледа надолу към гърдите. Можете да очаквате да бъдете подложени на  няколко нежелани истории за раждане, независимо дали искате да ги чуете или не! Изглежда, че е ритуал за някои жени да опишат раждането на бебетата си в подробности, буквално давайки информация за час по час. За тези жени, тя изглежда да е част от процеса на възстановяване и те не обичат нищо по-добро от нова аудитория, и особено, жена, която е бременна за първи път. Така че без съмнение ще се окажете на приемащия края на няколко истории на ужасите на родилния процес! Тези жени може да чувстват, че е техен дълг да ви предупреждават за “реалността” на раждането и какво трябва и какво не трябва да правите – “определено помислете за епидурална упойка, ако мисълта за болката ви ужасява. Помнете, че преживяването на всяка жена е различно и се концентрирайте върху собствения си план за раждане. Раждането е несъмнено трудно за някои жени, докато за други имат лесен родов процес без усложнения.

Партньорът по време на рождането:

Ползите от това да имате подкрепящ партньор по време на раждането са безспорни, така че е добра идея да помислите за това сега. Изследванията показват, че жените, които получават непрекъснато емоционално и физическо насърчаване по време на раждането е по-малко вероятно да се нуждаят от облекчаване на болката или медицинска намеса за подпомагане на процеса или цезарово сечение и  изпитват по-кратко раждане. Жените, които смятат, че партньорът им по рождение е подкрепящ, са по-склонни да видят раждането си в положителна светлина и да се заемат с майчинство и кърмене по-лесно, и са по-малко склонни към следродилна депресия.

Помощ от майка:

Перспективата за раждане и след това да се грижи за новородено може да бъде обезсърчителна. За някои майки наемането на акушерка дула е идеалният начин да се осигури нежна прогресия от бременността до майчинството.

Дулата е жена, която е като “майка на майката”, като предоставя емоционална и физическа (но немедицинскиа) подкрепа преди, по време и след раждането. Широко разпространени изследвания показват, че наличието на дула може да ви помогне да имате по-кратко, по-лесно раждане, което го прави по-малко вероятно да се нуждаете от облекчаване на болката или медицинска намеса, включително епидурална анестезия или цезарово сечение.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим тази статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу ( *Важно започнете съобщението с вашия E-mail):