175 ден от бременността

Вие сте в 25 седмица. Бебето ви днес:

Тук главата на бебето гледа надолу към гърдите. Можете да очаквате да бъдете подложени на  няколко нежелани истории за раждане, независимо дали искате да ги чуете или не! Изглежда, че е ритуал за някои жени да опишат раждането на бебетата си в подробности, буквално давайки информация за час по час. За тези жени, тя изглежда да е част от процеса на възстановяване и те не обичат нищо по-добро от нова аудитория, и особено, жена, която е бременна за първи път. Така че без съмнение ще се окажете на приемащия края на няколко истории на ужасите на родилния процес! Тези жени може да чувстват, че е техен дълг да ви предупреждават за „реалността“ на раждането и какво трябва и какво не трябва да правите – „определено помислете за епидурална упойка, ако мисълта за болката ви ужасява. Помнете, че преживяването на всяка жена е различно и се концентрирайте върху собствения си план за раждане. Раждането е несъмнено трудно за някои жени, докато за други имат лесен родов процес без усложнения.

Партньорът по време на рождането:

Ползите от това да имате подкрепящ партньор по време на раждането са безспорни, така че е добра идея да помислите за това сега. Изследванията показват, че жените, които получават непрекъснато емоционално и физическо насърчаване по време на раждането е по-малко вероятно да се нуждаят от облекчаване на болката или медицинска намеса за подпомагане на процеса или цезарово сечение и  изпитват по-кратко раждане. Жените, които смятат, че партньорът им по рождение е подкрепящ, са по-склонни да видят раждането си в положителна светлина и да се заемат с майчинство и кърмене по-лесно, и са по-малко склонни към следродилна депресия.

Помощ от майка:

Перспективата за раждане и след това да се грижи за новородено може да бъде обезсърчителна. За някои майки наемането на акушерка дула е идеалният начин да се осигури нежна прогресия от бременността до майчинството.

Дулата е жена, която е като „майка на майкат