257 ден от бременността

Вие сте в 36 гестационна седмица и 5 дни. Бебето ви днес:

3D прегледите на този етап от бременността ще бъдат изключително ясни. Всяка част от лицето е напълно развита и вашето бебе ще бъде много изразително. То е на няколко дни от термина си.

Много жени се притесняват за загуба на контрол по време на раждането например, че те ще уринират или ще се изпуснат, когато  напъват. Може да изхвърлите малко изпражнения, когато сте са контракциите, но вероятно няма да забележите, вашият лекар ще постави чифт ръкавици и ще използва марля, за да ги магне. Реалността е, че когато сте в същинското раждане, наистина няма да ви пука -просто ще искате това бебе да излезе най-накрая  навън!

Попитайте опитните:

Ами ако не можете да се справите с болката от раждането?

Лекар: Ако сте загрижени, отделете време да проучите възможностите за облекчаване на болката преди раждането, така че да сте наясно с това, което е налично като възможности, дори ако не планирате да ги използвате. Няма нищо срамно да се отклонявате от това, което се пунктирали в плана за раждане; крайната цел е да се роди здраво бебе и да поддържат вашите енергийни нива и вашият дух високо. Също така е важно да поискате облекчаване на болката, веднага щом почувствате, че нещата минават извън  вашите възмоцности.

Майка: Смяната на позицията, ходенето наоколо и използването на топка за раждане се оказват добро разсейване и облекчение. Раждалите дами мъчително си спомнят, че когато болката е в най-лошия си момент , което сигнализира началото на самото раждане – им е  помагало да мислят, че са близо до края, дори и да изглежда, че няма край. Фокусирайте се върху това колко искате бебето в ръцете си и разглеждайте всяка контракция като една стъпка по-близо до този момент.

Акушерка: Майките, които са подготвени за болката изглежда намитат, че тя не е толкова лоша, колкото са мислели, че може да бъде, и са в състояние да се справят с помощта на дихателни упражнения и масаж. Най-добрият съвет е да знаете предела си. А