Прегледана и обновена на 16-02-2021

Вие сте в 36 седмица и 6 дни. Бебето ви днес:

Вашето бебе ще бъде в състояние да си припомни и да разпознае честотата и модела на най-познатите звуци, които чува в рамките на матката. Също така, може да сте забелязали, че силните шумове могат да го подплашат през тези последни седмици.

Ако ви липсва енергия в този период , опитайте да не се натоварвате.  В дните преди датата на раждането, хапвайте основни ястия с повече въглехидрати, защото тази група храни осигурява до 70 процента от общите ви калориини нужди. Включете зърнени храни или хляб за закуска, сандвичи за обяд и включва паста, ориз или картофи за вечеря. Печеният картоф е чудесно мини-ястие, което ви дава въглехидрати. Опитайте различни въглехидратни храни, за да видите кои ви харесват най-много.

Максималното обезщетение за отпуск по майчинство

Отпускът по майчинство предлага чудесна възможност да се подготвите за раждането на вашето бебе. Той започва 45 дни преди термина. Отделете време, за да си починете. Макар че може да изглежда като оптимално време да се втурне през дълъг списък с това “какво трябва да се направи”, важно е да се запазите вашата енергия за раждането и седмиците след това.

Подгответе болничната си чанта и всичко, от което може да се нуждаете за раждането. Направете списък с всички, с които искате да се свържете след раждането. Съберете някои естествени средства, за да ви помогнат да минете по-лесно през раждането. Лавандуловото масло може да ви успокои по време процеса, за да се отпуснете и да релаксирате. Може да се наложи да имате ледени пакети, ако в крайна сметка имате епизиотомия  – поставяне на ледени тампони или охладени пакети като подложки върху  областта може да успокои болката. Попитайте Вашия лекар за безопасни болкоуспокояващи лекарства за след раждането, или, ако искате да се избегнете лекарства, го попитайте за предложения. Пригответе някаква хубава храна. Не може да има нищо по-добро от това да имате вече приготвена здравословна храна, която може да бъде взета от фризера, когато вече сте вкъщи , ръцете ви са пълни с новото ви бебе, и нямате време и енергия, за да сготвите вечеря.

Сортирайте новите дрехи на бебето си по размери, така че не търсите чрез купчини, за да намерите нещо, което се вписва. Направете маникюр, педикюр или масаж. Не само, че времето лично за вас ще бъде много ограничено след като бебето ви пристигне, но и парите може да бъдат по-малко, също! Възползвайте се от възможността да вдигнете духа си и да се почувствате възможно най-доброто.

Изработете нещо креативно – нарисувайте детската стая на бебето си, ушийте малка възглавница или картина, направете обиколник за креватче, започнете бебешката книга или просто напишете писмо до бебето си, за да поставите в кутия за спомен. Тези лични щрихи са задоволителни и ще бъдат ценени за години напред.

До колко полезна беше за вас, тази публикация?

Кликнете върху сърцата, за да я оцените!

Рейтинг 0 от 5

Засега няма гласове! Бъдете първият, като оцените тази публикация.

Благодарим Ви! Оценихте тази публикация за полезна...

Следвайте ни в социалните медии!

Съжаляваме, че тази публикация не беше полезна за вас!

Нека подобрим този статия!

Кажете ни как можем да подобрим този пост? Изпратете ни Вашето мнение чрез формата по долу (започнете с вашия E-mail):

Здравната информация на този сайт е прегледана и обновена от редакционния екип на Bremennost.bg (Бременност.бг) и се основава на рецензирани медицински книги и високо уважавани световни здравни организации и институции, включително ACOG (Американски колеж по акушер-гинеколози), CDC (Центрове за контрол и профилактика на заболяванията), AAP (Американска академия по педиатрия), NIH (Национални здравни институти) и други медицински източници.
Bremennost bg
Повече от 9 години Bremennost.bg предоставя специализирана медицинска информация за забременяване, бременност и раждане. Информацията е предоставена от медицински източници по разбираем от нас начин. В зависимост в кои етап от вашия живот се намирате, здравната информация е сортирана в 5 важни категории – "Калкулатори", "Забременяване", "Бременност", "Раждане", "Мама и Бебе". По данни на Google Analytics за последните 12 месеца над 880 хиляди потребители са посетили Bremennost.bg (Бременност.бг).

257 ден от бременността

Previous article

259 ден от бременността

Next article