35 ден от бременността

Днес е 35 ден от бременността и завършвате или така казано сте в последния ден на 5 гестационна седмица и постепенно навлизате в дните на 6 гестационна седмица.

Бебето ви днес

Издутина в долната част на ембриона в крайна сметка ще се превърне в главата на бебето. В този важен етап на развитие се поставят градивните елементи на гръбначния стълб на бебето. До края на тази 5-та седмица, отделните елементи, които ще образуват ембриона, са започнали да се развиват.

Започвайки от това, което ще се превърне в главен край, отделни сегменти, наречени сомитни форма. Приблизително три нови двойки клетки се появяват всеки ден и всяка представлява част от гръбначния стълб на бебето, както и мускулите, свързани с всеки сегмент на тялото. В крайна сметка ще има 4 сегмента в главата, 8 в областта на шията, 12 на нивото на гърдите, 5 в областта на лумбалната област и 5 в областта на таза.

Фокусирай се върху тялото си

  • Вашият метаболизъм – Редовните упражнения ще увеличат основната ви метаболитна скорост, което е скоростта, с която тялото ви изгаря калориите. По време на бременността вашият метаболизъм вече ще бъде леко повишен. Когато упражнявате тялото си – ще бъдете насърчавани да използвате излишната енергия и запаси с мазнини, но винаги ще поддържа достатъчно енергия за поддържане улесняване на растежа на бебето си. Упражненията при бременност също помогнат на тялото ви да регулира кръвната захар  и енергийните си нива (виж 45 ден от бременността). Провеждането на умерен