150 ден от бременността

Вие сте в 21 седмица и 3 дни. Бебето ви днес:

При едно  3D сканиране – кожата на бебето изглежда с доста бучка в много нейни части. Не е точно така обаче. Ако бебето внезапно започне да се движи по време на сканиране, изображението може да има затруднения и да създава този необичаен ефект. В допълнение към използването на мазнини за съществен растеж и развитие, вашето бебе вече започва да ги съхранява. До този момент бебето ви е имало малка възможност да съхранява мазнини, защото растежът е най-важният приоритет. Но сега то започва да се трупа слой от мазнини под кожата си и тя става по-малко прозрачна. Плацентата е отговорна за снабдяването на вашето бебе с мазнини.

 

Мазнина циркулира в кръвта и в плацентата се разгражда на три свободни мастни киселини, както и холестерол, които се предават в кръвообращението на вашето бебе. Мазнините са важни за адекватно развитие на нервите и мозъка. Един слой от мазнини обхваща всяка нервна клетка, изолира я от съседните нерви и подобряване  връзките й с другите нервни клетки.

Фокусирай се върху близнаците:

Изборът на едно име може да е достатъчно трудно, така че ако очаквате близнаци, започнете да мислите още от сега. Ако искате да избегнете хората, които правят шеги за сметка на вашите близнаци, избягвайте очевидни двойки имане като Иван и Иво. Помислете как имената звучат, когато бъдат съкратени. Накрая, може да е добра идея да изберете имена с подобна дължина и сложност. Например, младият Димитър може да бъде обезкуражен, когато се бори да пише името си, докато неговият близнак Иво няма да има проблеми.

Попитайте майките:

Да кажете ли на хората името, което сме избрали?

Съветваме ви да не го правите. Ако  отначало сте започнали да казвате на