82 ден от бременността

Вие сте в 12 гестационна седмица и това е последната седмица от вашия първи триместър от бременността. Днес сте точно в 11 гестационна седмица и 5 дни или това е 82 ден от бременността.

Бебето ви днес

Развитието на бебето продължава и днес, като на този етап очите на бебето все още не са достигнали крайното си положение. Окото все още не реагира на светлината и остава добре защитено зад покриващия клепач. След първото ви сканиране тази седмица и знаейки, че рискът от спонтанен аборт е намален значително сега, трябва да означава, че можете да започнете да се отпускате.

Това може да бъде много положителен момент за вас, особено ако сте били тревожни от първия ден на бременността си. Рискът от спонтанен аборт пада с напредването на бременността и до края на тази 12 седмица, е не повече от 1%. Когато влизате във второто тримесечие от бременността, трябва да започнете да се чувствате по-добре (виж 83 дет от бременността), а това, съчетано със знанието, че сте преминали най-рисковано време, може да ви помогне да се отпуснете. Ако сте били съсредоточени да пазите бременността си в тайна, можете също така да се насладите на разказване на новината на другите.

Попитайте диетолог

Имате наистина неистов копнеж към сладки хра